Hollanda'da küçük 2 çocuğu elinden alınan Türk anne, mahkemenin kendilerini haklı bulmasıyla çocuklarına kavuştu.
Hollanda'da Türk aileleri içinde yaşanan şiddetli geçimsizlik nedeniyle çocuklar, sosyal yardım kurumu tarafından ebeveynlerinden koparılıyor. Anne babalarından alınarak koruyucu ailelere teslim edilen Türk çocuklarının tekrar ailelerine dönüşü bazen uzun zaman alırken, bazen de imkansız hale dönüşebiliyor. Fatma Kayadelen'in üç hafta önce elinden alınan Ferman (5) ve Derman (7) isimle çocukları, mahkemenin aileyi haklı bulmasıyla ailesine geri verildi. Bir süredir çocuklarının kendisinden alınmasının hukuki mücadelesini veren Kayadelen, kısa sürede yeniden yavrularına kavuşmanın sevincini yaşadı.
Fatma Kayadelen, çocuklarının üç hafta ailelerinden uzaklaştırılmasının haksızlık olduğunu belirterek, "Kendime uygun bir yaşam tarzı kurmayı düşünürken bir anlam veremediğim bir şekilde iki çocuğum bakamadığım gerekçesiyle elimden alındı. Gerçekte çocuklarımın elimden alınması için hiçbir geçerli sebep yok. Çünkü tüm raporlarım, çocuklarımla olan ilişkilerim, zeka testim ve psikolojik testim olumlu çıkmasına rağmen Çocuk Bürosu bunun tersine çalışmayı tercih etti. Çocuklar için Sosyal Yardım Kurumu'nun benimle yaptığı her konuşması ve görüşmesi 'eğer şunları yapmazsan çocukları senden alırız' gibi tehditvarı sözler içeriyordu. Bütün bu adımları ve benden aldıkları imzalar hep çocukları tehdit malzemesi olarak kullanıldı" şeklinde konuştu.
Çocukların ailelerinden koparılmasının çok ciddi sonuçlar doğuracağını ve ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Kayadelen, ailelerinden alınan çocukların gelecekleriyle oynandığını ifade etti.
Üç haftanın ardından annesine kavuşmanın sevincini yaşayan Ferman ise, annesini çok özlediğini ve çok sevdiğini belirterek, "Ben annemi çok seviyorum. Ben çocukların annelerinden alınmasını istemiyorum. Çocuklar anne için çok önemli. Ben asla, ama asla ama asla annemden gitmek istemiyorum. Çünkü herkes için üzücü. Derman da çok ağladı. Lütfen bizi almayın götürmeyin diye, biz çok üzülüyoruz" şeklinde konuştu.
(CC-D)

05.01.2013 09:52:46 TSI

Editör: Wan Haber