İnternet üzerinden Hollandalı bir iş adamını dolandıran Nijeryalı 2 kişi, gözaltına alındı. Türkiye'ye kaçak yollardan girdikleri öğrenilen şahısların, kendilerini tekstil işiyle uğraşan iş adamları gibi göstererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Alınan bilgiye göre, Kadıköy'de bir otelde kalan Nijerya uyruklu A.I ve C.K, Hollandalı iş adamı M.N.'ye internet üzerinden tekstil ürünü pazarlamak istedi. Çeşitli firmalara ait tekstil fotoğraflarını Hollanda'ya gönderen dolandırıcılar, M.N'yi satış için ikna etti. Daha önce Türkiye'den ithalat yaptığı için şüphelenmeyen Hollandalı M.N, 2 bin parça giyim eşyası karşılığında zanlıların hesabına 10 bin dolar yatırdı. Aradan uzun süre geçmesine rağmen siparişlerini alamayan M.N., Türkiye'ye gelerek Nijeryalıları buldu. Zanlıların dolandırıcı olduğunu anlayan Hollandalı M.N, gizlice otel görevlilerinden polise haber vermelerini istedi. Kısa sürede otele gelen güven timleri, zanlıları gözaltına alarak Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Zanlıların çantalarında yapılan aramalarda, sahte 11 bin 500 avro ve bin dolar para, sahte para yapımında kullanılan streç film, alüminyum folyo, çeşitli kimyasal maddeler ve kayganlaştırıcı malzemeler ele geçirildi. A.I ve C.K.'nın polislere pasaport ve kimlik belgesi de gösteremedikleri bildirildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nijeryalılar, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
(HÖ-ET-OK-Y)

12.01.2013 16:15:02 TSI

Editör: Wan Haber