Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunan ancak silahı tutukluk yapınca başarısız olan saldırganın kimliği belirlendi.
Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'daki Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongre, şölen havasında başladı. Kongreye Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinden milletvekilleri ve AB Parlamentosu'ndan gözlemciler katıldı. Kongrede Ahmet Doğan konuşma yaptığı sırada koşar adımlarla kürsüye gelen saldırgan, elindeki silahı Doğan'ın başına doğrulttu ve ateş etmek istedi ancak silah ateş almadı. Bu sırada ne olduğunu anlamaya çalışan Doğan, saldırganın ikinci kez ateş etmek istemesi üzerine karşılık verdi ve kısa bir boğuşma yaşandı. Korumaların saldırganı etkisiz hale getirmesinin ardından ise partililer şahsı linç etmek istedi. Yerlerde sürüklenerek salondan çıkarılan saldırgan gözaltına alındı.
Saldırının ardından yapılan açıklamada Ahmet Doğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayda yara almadığı belirtildi. Daha sonra kürsüye çıkan HÖH Milletvekili Lütfü Mestan ve AB Parlamentosu milletvekilleri saldırıyı kınadılar.
Öte yandan, saldırganın 25 yaşındaki O.E.M. isimli sabıkalı bir Türk olduğu, şahsın Burgaz kentinde yaşadığı öğrenildi.
(İA-İB-OK-D)

19.01.2013 15:08:42 TSI

Editör: Wan Haber