Ermenilerin Hocalı'da gerçekleştirdiği katliama dikkat çekmek için Ankara'dan yola çıkan Kalender Bayramlı, Kars'a ulaştı.
Ankara'dan Kasım ayında yola çıkan ve Ermenistan'ın başkenti Erivan'a kadar Hocalı katliamına dikkat çekmek için yürüyen Azerbaycan kökenli Kalender Bayramlı, bin 400 kilometrelik yürüyüşünün ardından Kars'a geldi. 32 günlük yürüyüşün ardından eksi 25 derece soğukta Kars'a gelen Bayramlı, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'na gitti. Burada Azerbaycan Başkonsolos yardımcısıyla bir süre görüşen Kalender Bayramlı, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'dan görüştükten sonra Ermenistan'a gideceğini söyledi. Kalender Bayramlı, "Ermenilerin Hocalı'ya yaptığı bu yıl 20 yıl oldu. Katliamlarını Dünya'ya duyurmak. Tek derdim bu soykırım yapmışlardır, kıyım yapmışlardır. Masum insanları öldürmüşlerdir. Ben geçen seferde demiştik ki eğer şayet, bu yıl içerisinde kayıtsız şartsız toprakları Azerbaycan'a iade ettiğiniz takdirde ben yürüyüşü bırakacağım. Yoksa yine aynı sloganla 'Ermenilere Ermenistan'ı dar edeceğim. Ve Erivan'a kadar yürüyeceğim' demiştim. Bugün 32 gündür Ankara'dan çıkmışım. Yarın Allah nasip eder ise Ardahan Türkgözü'ne oradan da Gürcistan'a ve oradan da Ermenilerin Gümrüğü'ne kadar gideceğim. Alırlar almazlar onların kendi düşünceleri biz sözümüzün eriyiz" dedi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çıkışında açıklamalarda bulunan Kalender Bayramlı, Türklerin Ermeniler gibi korkak olmadığını ifade etti. Bayramlı, "Biz onlar gibi korkak değiliz. Bir Türk'ten korkuyorlarsa, almayacaklar o zaman alırlarsa da ben orada yalancı bir soykırım abidesini 1915 göstererek işte bize soykırım yaptılar diyorlar. 1917'de güya biz 1 milyon insanı öldürmüşüz. 1917'de bunların nüfusları 500 bindi. 1 milyon nasıl yapmışlar onu bilmiyorum. Tabi o tarihçilere kalıyor. Fakat 1992'de olan 25'i 26 Şubat'a bağlayan gün, tamamıyla 7 milyarın 210 devletin gözünün önünde olmuştur. Ben her zaman derim, yani daha çok ağır kelimeler söylemek istiyorum ama 'Ermeniler kötü yola düşen bir kadın gibi, her devletten yatabilirler' Hangi devlet arkasında olursa olsun kayıtsız da şartsız da o topraklar Azerbaycan'ındır. Azerbaycan'ın da olacaktır. Tek amacımız bu Ermenilerin topraklardan çekip gitmelerini istiyorum" diye konuştu.
Ankara'dan yola çıkan ve sırasıyla Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Erzincan ve Erzurum'dan sonra Kars'a geldiğini belirten Kalender Bayramlı, Kars, Ardahan güzergahının ardından Gürcistan'a giriş yapacağını kaydetti. Bayramlı, Gürcistan üzerinden Ermenistan'ın başkenti Erivan'a giderek sözde soykırım anıtının önünde açıklama yapacak.
(IÇ-AA-AŞ-Y)

17.12.2012 12:38:26 TSI

Editör: Wan Haber