Geleceğe yön verecek eğitimli gençler yetiştirmeyi amaçlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans eğitiminin 'ilk mezunları' olacak öğrenciler için tören düzenlendi.
Öğrencilerin mezuniyet sevinci yaşadığı törene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Filiz Gölpek, akademisyenler, Öğrenci İşleri Müdürü Nigar Doğan ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Rektör Özdemir, üniversiteleri için önemli bir kilometre kat ettiklerini ifade ederek, "İlk yüksek lisans öğrencilerimizin diplomalarını vermenin heyecanını yaşıyoruz, bu uzun yolda katılım sağlayan, emek veren herkese teşekkür ederim" dedi. Bölgenin sosyal sermayesine katkı yaptıklarını belirten Özdemir, "Gazikent olarak başladılar, HKÜ olarak diplomalarını aldılar" diye konuştu.
Öğrenci İşleri Müdürü Nigar Doğan ise, çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Mezun öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Diploması alan üniversite öğrencisi Hüseyin Güneş, eğitimin yaşının olmadığına işaret ederek, "Bizler de kamu çalışanı olarak HKÜ'nün bize sunmuş olduğu bu imkânlardan faydalanarak yüksek lisansımızı tamamladık. Başta Sayın Rektörümüz, Enstitü Müdürümüz, Müdür Yardımcılarımız ve diğer akademik ve idari personele bu süreçte bize böyle güzide bir ortam sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Yüksek lisans düşünen herkese HKÜ'yü tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.
Mezun olan Üniversite öğrencisi Ali Okur ise, "Kamu hastanesinde çalışan bir iradeci olarak bir başka üniversitede Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında uzaktan eğitim ile yüksek lisans yapıyorken, HKÜ'nün ilanı sonrasındaüniversitenin kalitesini de göz önüne alarakönceki kaydımı sildirip HKÜ'ye kayıt yaptırdım ve buradaki kendini ilme ve bilme adamış hocalarımızın yüksek gayretleri ile bu bölümü bitirdim. Bütün hocalarımıza, üniversite çalışanlarına teşekkürlerimi arz ederim" diye konuştu.
Abdurrahman Aslan, yüksek lisans tamamladığını ifade ederek "HKÜ'nin bize sunmuş olduğu bu imkânlardan faydalanarak Yüksek Lisansımızı tamamladık ve bize böyle bir imkân sağladıkları için herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nı başarıyla tamamlayan Hüseyin Güneş, Ali Okur ve Abdurrahman Aslan'a diplomalarını ve hediyelerini takdim etti.
(HD-OK-Y)

02.01.2013 17:47:20 TSI

Editör: Wan Haber