Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hizmet-İş) Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, belediye işçileriyle ilgili toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.
Bu yıl imzalanacak olan TİS'lerle ilgili açıklama yapan Yaşar Kalır, şu ana kadar Bingöl'ün Genç ilçesiyle Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova Belde Belediyesi'yle TİS imzaladıklarını söyledi. Muş Şube'de yetkili oldukları 30 belediyenin 25'iyle TİS görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayan Başkan Kalır, sendikalar yasasında yaşanan değişiklikten dolayı sözleşmelerde gecikmeler yaşandığını vurguladı.
Görüşme yaptıkları belediyeler arasında Muş Belediyesi'nin bulunduğunu da vurgulayan Kalır; "Muş Belediyesi'yle yaklaşık 300 işçiyi kapsayan 2013 yıl TİS görüşmelerimiz devam ediyor. Geçmişte aldığımız zamlar göz önünde bulundurulacak. Sayın Başkanımız işçileri ve bizi hiç mağdur etmemiştir ve etmeyeceğine olan inancımız tamdır" dedi.
Muş Belediyesi'yle toplu sözleşmelerinin 15 Aralık 2012'de başladığını ve 14 Aralık 2013'te sona ereceğini ifade eden Kalır; "Sendikalar yasasının değişmesinden dolayı toplu sözleşmelerde gecikme yaşandı. Türkiye genelini kapsamayan toplu sözleşmeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda birikti. Yetkilerimizin geç çıkmasından dolayı bakanlığımız da zorlandı. Yeni yasa çıkmadığı için tekrar eski yasaya devam edildi. Bundan dolayı TİS'ler gecikmeye girdi. İşçilerimizin dört gözle beklediği sözleşmeler kısa sürede imzalanacaktır. İşçilerimizin zamlı maaşlarını ocak ayının 15'inde almaları gerekmektedir. Bunun için başkanımız ve sendika yönetimimiz de işçilerin zamlı maaşlarını 15 Ocak'a yetiştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.
(NA-MSA-Y)

09.01.2013 13:46:30 TSI

Editör: Wan Haber