Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Team Coaching işbirliği ile üniversite sınavına hazırlanan gençlerin, motivasyonlarını arttırma, stresle baş edebilmelerini sağlama amacıyla kurulan 'Sınav Atölyesi'nin dersleri sürüyor.
Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci derste Eğitmen Songül Yirik, öğrencilere Hızlı Okuma Teknikleri konulu bir seminer verdi. Eğitmen Yirik, "Hızlı okumak bir tekniktir. Bir metnin normal okuma süresinin 2 ve 4 katı süratle okunması hızlı okumaktır. Türkiye'de hızlı okuma standardı dakikada 120 kelimelidir. Hızlı okumak çok önemlidir. Herkes hızlı okuma başarısını gösteremez. Kelime kelime okumak, okuma hızını azaltır. Okurken geriye dönüş yapmayın. Göz kaslarını çalıştırarak, okurken görme alanınızı genişletin. Odaklanma eksikliği, hızlı okumayı yavaşlatan en önemli sebeptir. Okurken başka bir şeyler düşünmeyin ve içten seslendirme yaparak okumayınız" dedi.
ZAMANDAN KAZANIN
Hızlı okumanın avantajlarını sıralayan Songül Yirik, "Hızlı okursanız daha iyi anlarsınız. Zamandan kazanırsınız, bu size özellikle sınavlarda çok faydalı olur. Kendinize olan güveniniz ve başarınız artar. Hızlı okuma alışkanlığı ile kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz. Çok kitap okuyarak kelime haznenizi genişletir ve derslerinizde başarı sağlayabilirsiniz" diye konuştu.
Eğitmen Songül Yirik, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, uygulamalı olarak hızlı okuma tekniklerini gösterdi.
(SK-Y)

26.12.2012 11:40:43 TSI

Editör: Wan Haber