Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyünden 5 kilometre uzaklıkta bulunan ahırlarındaki hayvanlara bakmak üzere köyden ayrılan iki amcaoğlundan haber alınamıyor.
Dün gündüz saatlerinde Siirt'in Pervari ilçesi sınırında bulunan ahırlarındaki hayvanları kontrol etmek üzere köyden ayrılan Eşref Ayna (31) ve A. Rahim Ayna'dan (23) dünden bu yana haber alınamıyor. Hizan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kayıp şahısların bulunması için çalışma başlatıldığını söyledi. Kayıp iki kişinin bulunması için Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından şahısların kaybolduğu bölgede arama faaliyetinin yapılabilmesi için yol açma çalışması başlatıldığını kaydeden Kaymakam Erkan, "Kayıp şahısların bulunması için çalışma başlattık. Kayıp şahıslardan dünden beri haber alınamıyor. Yaptığımız araştırma neticesinde şahısların cep telefonlarından en son gece 00:00 sıralarına kadar sinyal alındı" dedi.
Yol açma çalışmalarının ardından hazırda bekletilen arama kurtarma ekiplerinin arama faaliyetlerine başlayacağına vurgu yapan Erkan, "Kapalı yollar açılır açılmaz hazırda beklettiğimiz Jandarma Özel Harekat timleri, AFAD ekipleri ve çevre illerden gelen ekiplerin katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatılacak. Vatandaşlarımızın kaybolduğu bölge, çığ tehlikesi olan bir bölge. Bu yüzden elimizden geldiğince hızlı olmaya çalışıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı sağlam şekilde kurtarırız" diye konuştu.
(HO-MSA-Y)

09.01.2013 15:54:09 TSI

Editör: Wan Haber