Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyünden 4 gün önce 5 kilometre uzaklıkta bulunan ahırlarındaki hayvanlarına bakmak üzere ayrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 amca oğlunun eşyalarına ulaşıldı.
Köylüler tarafından bölgede yapılan aramada Eşref Ayna (31) ve Rahim Ayna'ya (23) ait olduğu belirlenen 2 sırt çantası ve 1 adet gözlük bulundu. Bulunan eşyaların bölgeye yakın bir alana düşen çığ altında bulunduğu belirtildi.
Köy Muhtarı Fettah Özdemir, aranan iki köylüye ait olan eşyalara ulaştıklarını belirtti. Köylülerin arama kurtarma çalışmalarına özel ekiplerinde destek verdiğini belirten Muhtar Özdemir, "Vatandaşlarımızın bulunması için herkes canla başla çalışıyor. Ancak her geçen saat ümitlerimiz tükeniyor. Çünkü eşyaların bulunduğu alan çığ bölgesi ve eşyalarda çığ altından çıktı. O bölgede yaklaşık 300 metrelik alana çığ düşmüş durumda. Bu yüzden vatandaşlarımızın çığ altında kaldığını düşünüyoruz" dedi.
"43 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ HELİKOPTERLE BÖLGEYE SEVK EDİLDİ"
Hizan Kaymakamlığın vekaleten bakan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 43 kişilik arama kurtarma ekibinin, arama kurtarma çalışmalarına katılması için elverişsiz hava şartları nedeniyle Hizan merkezden yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Döküktaş köyüne helikopterle gönderildiğini belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının kapsamlı olarak devam ettiğini ifade eden Erkan, "Köylülere ait eşyalar bulundu. Arama çalışmaları bu alana yoğunlaştırılacak" diye konuştu.
Öte yandan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis İl Jandarma Alay Komutanı Enver Aydın ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın da arama kurtarma çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gittiği belirtildi.
(HO-MET-Y)

11.01.2013 14:08:26 TSI

Editör: Wan Haber