Bitlis'in Hizan İlçe Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Birlikte Başaralım" eğitim projesi kapsamında yapılan ilk deneme sonucunda dereceye giren başarılı öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Düzenlenen ödül töreninde, proje çalışmaları hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ayhan Ekinci, yapılan ilk deneme sonucu dereceye giren öğrencilere ödül verildiğini söyledi. Ekinci "Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden ilk 3'e girenlere para ödülü verildi. Ödüllendirmekteki maksadımız öğrencilerimizin başarısını artırmak ve diğer öğrencilerin de çalışmalara rağbet göstermesidir" dedi
Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın ise, "Birlikte Başaralım" Eğitim projesi kapsamında yaptığımız ilk deneme sınavında dereceye giren öğrencilere tören düzenledikleri söyledi. Baskın, proje kapsamında bin 261 öğrenciye yönelik hazırlık amaçlı deneme sınavları yaptıklarını anlatarak "Uyguladığımız projede ifade ettiğimiz üzere ödüllendirmekteki temel amacımız öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve bu yolla başarı düzeyini daha üst noktalara çıkarmaktır. Bundan sonraki her deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimize yapacağımız ödüllendirmelerimiz devam edecektir" dedi.
Öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Hizan Milli Eğitim Müdürü Abid Arvas tarafından verildi. Ödül törenine, dereceye giren öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.
(İY-MET-Y)

17.01.2013 14:08:50 TSI

Editör: Wan Haber