İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu'nun desteğiyle Bediüzzaman Ulu Camisi'nde okutulan mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, şehitler için mevlit okutuldu, dua edildi ve Türkçe, Kürtçe ilahiler seslendirildi.

Hamitoğlu, program sonrası yaptığı konuşmada, ülkenin 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşılaştığını, Türk milletinin Amerika'dan yönetilen darbe planını bir gecede bozguna uğratarak tarihe geçtiğini belirterek, "15 Temmuz'daki darbe girişimiyle kazanılan tecrübe milletçe uyanık olmamız gerektiğini gösterdi. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda atalarının yaptığı gibi bu coğrafya, bu bölge, bu din ve bu devlet söz konusu olduğunda içteki ve dıştaki bütün düşmanlarına karşı tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki kararlığı bir kez daha ortaya koymuştur. Bu millet bütün dünyaya topraklarını nasıl koruduğunu haykırmış ve göstermiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu topraklar, İslam gibi bizi şereflendiren bu güzel din, bizlere emanettir. Bu emanetlere sahip çıkmak adına birbirimize kenetlenerek, dostumuzu, düşmanımızı iyi tanımalıyız."

FETÖ'nün yıllarca Müslümanları aldatan bir örgüt olduğunun altını çizen Hamitoğlu, "FETÖ, uşaklığını yaptığı emperyalist güçlerin amaçlarına ulaşabilmesi için kirli emellerini ve pis yüzünü gizleyerek ülkemize ihanet etmiştir.'' dedi.

Mevlidin ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. (AA)

Editör: Wan Haber