Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde anaç koyun ve keçi desteklemesi için başlatılan hayvan tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Hisarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce hayvancılık desteklemeleri kapsamında anaç koyun keçi desteklemesine başvuran işletmelere ait hayvanların kontrol ve sayımları yapılıyor.
Anaç koyun ve keçilerin tespitlerinin sayılarak ve kulak küpelerine bakılarak yapıldığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, "Çalışmalarımız, üreticilerimizin hayvanlarını kayıt altına alarak destekleme almalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Veteriner Hekim İsmail Bilal Gürdal ve Hekim Mehmet Türkmen ile Veteriner Sağlık Teknikeri Adem Tutuk'tan oluşan ekibimiz bugüne kadar Dereköy, Hasanlar, Karbasan ve Şeyhler beldeleri ile Alınören, Çatak, Halifeler, Hocalar, Kızılçukur ve Örenköy köylerinde 2 bine yakın anaç koyun keçi tespiti yaptılar. İlçede 10 gün içinde tamamlanması beklenen çalışmalar sonunda yaklaşık 15 bin anaç koyun ve keçinin tespiti yapılacak" dediler.
(MU-EFE)

01.02.2013 12:20:58 TSI

Editör: Wan Haber