Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilenmesi, aydınlanmasını sağlayan çok değerli ve önemli bir meslek olduğunu belirtti.
Hisarcıklıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Fedakarlık ve özveri isteyen, mesleklerine aşık bütün gazetecileri ve basın emekçilerini kutluyorum. Onlar olmasa toplumsal yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi mümkün değil" dedi.
Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Çok değerli gazeteci arkadaşlarımızın, saat-gün mevhumu olmadan her şartta toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi konusunda verdikleri emek takdire şayandır. Ulu Önder Atatürk'ün de söylediği gibi basın milletin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Ülkemizin aydınlığa, uygarlığa yaptığı ve dünyanın son gününe kadar sürecek büyük koşunun en önemli, en gerekli unsurlarından birisi de şüphesiz basınımızdır. O açıdan hür, vicdanlı ve dürüst gazeteciler toplumumuzun can damarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, onurlu ve saygın mesleklerinde üstün başarılarının devamını dilerim."
(CC-Y)

10.01.2013 11:14:20 TSI

Editör: Wan Haber