Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve bu yıl 3. Fazı uygulanan Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programından finansmanlı "Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler (ITEC) Projesine Kütahya'da katılan tek okul olan Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerine Katılım Sertifikası verildi.
Okul Müdürü Ali Bütün, bu yıl 3. Fazı uygulanan ITEC projesinin, Cumhuriyet Ortaokulu 7. Sınıflarında uygulandığını vurgulayarak," ITEC proje çalışmasına 7/A Sınıfından 5 öğrenci, 7/B sınıfından 6 öğrenci ve 7/C sınıfından 8 öğrenci olmak üzere toplam 19 öğrenci katılmıştır. Bu öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla MEB onaylı sertifikaları okulda törenle öğrencilerimize İngilizce Öğretmeni İsmail Aydın tarafından verilmiştir. Bu yıl 3. Fazı uygulanan ITEC projesine Kütahya'da katılan tek okul Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu'dur. Bu projede Amerikan Kültür Koleji gibi özel okullar yer almakta ve öğrencilerimiz onların çalışmalarını izlemekte ve kendi yapabildiklerimizle kıyaslayabilmektedir. " dedi.
Avrupa Birliği projelerinden sorumlu Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni İsmail Aydın," ITEC Projesi kapsamında üretilen 3.faz yenilikçi öğretim aktiviteleri ülkemizde 75 pilot öğretmen tarafından, internet iletişim araçları ile Eylül-Aralık 2012 döneminde müfredat konuları bağlamında ders ortamlarında uygulanmaktadır. (İTEC) projesine resmi olarak katılan 19 öğrencimize Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Katılım Sertifikası verildi. Artık öğrencilerimizin ellerinde projeye katıldıklarına dair bir belge var" diye konuştu.

08.01.2013 12:23:39 TSI

Editör: Wan Haber