Hırvatistan Büyükelçiliği Müsteşarı Lovorka Ostrunic, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı'yı makamında ziyaret etti.
Ostrunic, ziyarette Hırvatistan'daki yerel yönetim yapılanmasının Türkiye'den farklı olduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerle ilgili araştırma yapmak üzere Türkiye'ye gelecek bir heyete Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliği yapmasını talep etti. Müsteşarı Türkiye'de yerel yönetimlerin yapılanması ve Çankaya hakkında kısaca bilgilendiren Yorgancı, yeni düzenlemelerle durumun 2014 yerel seçimlerinin ardından daha da farklılaşacağını ifade etti. Yorgancı, 2014'teki yerel seçimlerden sonra ülke çapında 16 bine yakın köyün mahalle statüsüne kavuşacağını, ancak bu uygulamaya karşı olduklarını, seçilmiş köy muhtarlarının yerel demokrasinin vazgeçilmez aktörleri olduğu için bu uygulamanın yerel demokrasi için bir handikap oluşturacağını aktardı.
Yorgancı, Çankayalı meclis üyelerinin Hırvat temsilcilere ev sahipliği yapmaktan, kültür ve sanat alanlarında büyükelçilik ile işbirliği yapmaktan mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.
(SU-CC-Y)

16.02.2013 13:23:06 TSI

Editör: Wan Haber