Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları hırsızlık gibi olaylarına karşı broşür dağıtarak uyardı
Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik gibi olaylara karşı dikkatli olmaları amacıyla vatandaşlara uyarı broşürleri dağıttı. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, "İlçemiz bir geçiş güzergahı üzerinde. Her türden insan gelip geçiyor. Biz de Emniyet Müdürlüğü olarak broşür hazırlayarak halkımızı dolandırıcılık, hırsızlık gibi olaylara karşı uyarmak istedik. Bu broşürler tüm ev ve iş yerlerine dağıtılıyor" dedi.
Hırsızlık olaylarına karşı tüm vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü İncili, "Vatandaşlarımız, yaşadıkları mahallede, sokakta veya apartmanda tanımadıkları şüpheli bir şahıs veya araç gördükleri zaman mutlaka bunu 155 polis imdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz. Şüpheli durumlar 155 Polis İmdat telefonuna bildirildiğinde, ekiplerimiz kısa sürede müdahale edecektir. Vatandaş polis iş birliği her zaman güvenliği artırır ve yanacak olumsuzlukları ortadan kaldırır" diye konuştu.
Hırsızlara fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden İncili, "Kapılar mutlaka kilitli olmalı, apartman girişlerinde kamera sisteminin olması önemli, Hırsızlar evde ışık yanmıyorsa ona dikkat ediyorlar, tüm zilleri çalıp hangi daireden cevap gelmiyorsa bunu gözlüyorlar o evde kimsenin olmadığını biliyorlar evde olan insanımızda şöyle bir hataya düşüyor aşağıdan zil çaldığında kimin olduğuna bakmadan kapıları açtığı için sıkıntı yaşanıyor. Bu sebeple tanımadığımız insanlara apartman kapılarını açmayalım" uyarısında bulundu.
(HY-ERG-Y)

21.01.2013 13:25:07 TSI

Editör: Wan Haber