Afyonkarahisar'da Devlet Hastanesi'nden ve okullardan hırsızlık yapan bir kişi polis tarafından yakalandı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 4 Şubat'ta Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden hırsızlık yapıldığı ihbarı geldi. Güvenlik görevlisinin verdiği eşkal doğrultusunda polis çalışmaya başladı.
Yine aynı tarihlerde Selçuklu Mahallesi'ndeki bir liseden 2 adet LCD televizyon, 2 adet laptop bilgisayar, 1 adet bilgisayar monitörü, kasa ve 1 adet fotoğraf makinesi çalınarak, okul içerisinde bulunan çöp kovasına koyularak okuldan çıkarıldığı tespit edildi. Okul çevresinde yapılan araştırmalarda bahse konu malzemelerin tamamının okul karşısında bulunan inşaat molozları içerisinde zulalanmış halde olduğunu tespit eden emniyet güçleri, meydana gelen her iki olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde, olayı gerçekleştirenin eşkal bilgilerinden olayı gerçekleştiren şahsın aynı şahıs olduğu tespit eden emniyet güçleri Selçuklu Mahallesinde belirlenen eşkal üzerinde araştırmalar devam etmekte iken aranan eşkale benzer bir şahsın olay yeri çevresinde görülmesi üzerine, şüpheli şahsın yanına yaklaşıldığı sırada kaçmaya başlamış yaşanan kovalamaca sonunda, kaçan yaşı küçük şahıs saklandığı bir site içerisinde yakaladılar. Şahısın yakalanması ile birlikte çaldığı eşyalar ele geçirilerek kurumlara iade edilirken, ayrıca şahsın hastaneden daha öncede bir LCD TV çaldığı ve bunu sattığı belirlendi.
Olayı gerçekleştiren şahsın hakkında üç ayrı resmi kurumdan hırsızlık olayı, televizyonu satın alan şahıs hakkında ise 'Hırsızlık Malı Satın Almak' suçundan adli mercilerce sevk edildiği bildirildi.
(GC-İA-YHY-Y)

07.02.2013 20:43:33 TSI

Editör: Wan Haber