Kocaeli'de, polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişilik hırsızlık çetesinden 13'ü sabahleyin adliyeye sevk edildi. Operasyonda ekipler, yanlışlıkla kapısını çaldığı evlerin sakinlerine pişmaniye, gözaltına alınan suçluların çocuklarına çikolata verdi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin babası polise teşekkür etti.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Bürosu ekipleri, oto hırsızlığı işine karıştıkları tespit edilen 28 kişilik çeteyi çökertmeyi başardı. Polisin 5 aydır peşinde olduğu, daha önce yaptığı ön yakalamalarda 14 üyesini gözaltına alıp tutuklanmasını sağladığı çetenin lideri ve diğer üyelerine yönelik gerçekleşen çalışmada 14 kişi gözaltına alındı. Üç gündür ifadeleri alınan şahıslardan biri işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 13'ü sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan şüphelilere tek tek bütün hakları gözaltı esnasında okundu.
Kocaeli'de yaşanan bazı ev ve işyeri hırsızlıkları ile oto hırsızlıklarını incelemeye alan ekipler, olayları İstanbul'dan gelen ve örgütlü oldukları tespit edilen bir çetenin gerçekleştirdiğini belirledi ve çete üyeleri takibe alındı. Takip esnasında çete üyelerinden 14 kişiyi suçüstü yaparak münferit olarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Guruba yönelik 5 ay önce başlatılan takip ise geçtiğimiz Cuma günü sonlandırıldı. Yeterli delil ve bilgiye ulaşan Kocaeli Asayiş Şube ekipleri sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı.
Çete üyelerinin İstanbul'dan değişik zamanlarda 3 veya 4'erli gruplar halinde çıkarak Türkiye genelinde birçok ile gittikleri ve tıpkı turneye çıkar gibi hareket ettikleri, süratli ve hızlı arabalar çalarak lüks ev ve iş yerlerini tespit edip hırsızlık yaptıkları iddia edildi. Çete üyelerinin İstanbul'da belirlenen adreslerine, İstanbul Özel Harekat Polisi'nden destek alınarak operasyon düzenlendi. Sabah çok erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonlarda girilen evlerdeki çocuklar korkmamaları için önce başka odaya alındı. Sonra özel ilgi gösterilerek kendilerine polisin yanında götürdüğü çikolata ve şekerler verildi. Ayrıca operasyonda seslere uyanan vatandaşlara veya kapısı yanlışlıkla çalınanlara pişmaniye ikramında bulunularak özür dilendi. Operasyonda, çetenin lideri olduğu ileri sürülen Metin K (31), Çetin K. (29), Adem B. (30), Hakan D. (27), Fuat K. (28), Tarık B. (26), Hüseyin K. (31), Murat A. (27), Sinan F. (36), Barış D. (21), Özlem B. (21), Vedat K. (28) ve Saffet U (48) ile bir kişi gözaltına alındı.
Kocaeli, İstanbul, Samsun, Tokat ve Bolu illerinde 31 olaya karıştıkları tespit edilen grubun evlerinde 3 araç, 20 altın bilezik, 17 LCD televizyon, 21 adet cep telefonu, 13 fotoğraf makinesi, 28 saat, 2 altın takı seti, 14 çift küpe, 7 altın künye, 8 yüzük, 7 bin 500 TL para ve 4 bin TL değerinde hırsızlıktan elde edildiği öne sürülen sigara ele geçirildi.
Şahısların bu güne kadar 400 bin lira civarında hırsızlık yaptıkları öne sürüldü. Operasyonda dikkat çeken görüntülerde oğlu gözaltına alınan bir baba, "Bunları kullanan, hırsızlık yaptıran, bütün pislikleri yakalayın. Bunlara da, bize de malı çalınana da yazık" demesi oldu.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde üç gün sorgulanan 14 kişiden biri işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 13 kişi örgütlü olarak hırsızlık yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
(NDA-İÇ-HO-Y)

28.01.2013 14:25:38 TSI

Editör: Wan Haber