Konya'da gece 2 ev ve iş yerlerine girdiği iddia edilen 2 şüpheli otomobilde uyuyakalınca polisler tarafından yakalandı. Şüphelilerin otomobilinden ise çalıntı mallar çıktı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesinde iki eve giren Hasan Ç. ve Mehmet K, bin lira para, cep telefonu ile yüzük ve kolyelerin olduğu ziynet eşyalarını çaldı. Hırsızlar daha sonra kiralık olduğu öğrenilen otomobille ayrıldı. Polisler sabah saatlerinde bölge çalışması yaparken bir otomobilde iki şahsın uyuduğunu fark etti. Otomobile bakan polisler, bagajda çalıntı olduğunu tahmin ettikleri motor, kazan ve levyeyi fark etti. Gözaltına alınan şüpheliler Hasan Ç. ve Mehmet K'nin hırsızlıktan da bir çok kaydı çıkınca otomobilde detaylı arama yapıldı. Aramada evlerden çalıntı ziynet eşyaları, çalınan para ve cep telefonu çıktı.
Öte yandan, Konya'nın bir çok bölgesinde sivil olarak görev yapan Güven Timleri, Hıfzı K. ile Nihat Y'nin elektrikli kantar satmaya çalıştığını fark etti. Şüphelilerin kimlik kontrolünü polis, hırsızlıktan kayıtları olduğunu belirledi. Yapılan çalışmada şüphelilerin merkez Selçuklu ilçesinde bir iş yerine girerek yazar kasa ile birlikte kantarı da çaldıkları ortaya çıktı.
Uyurken yakalanan şüpheliler ile birlikte yazar kasa ve kantar çalan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
(HİV-FM-Y)

15.01.2013 11:38:51 TSI

Editör: Wan Haber