Asayiş Şubesi ekiplerinin çikolata ve pişmaniye ile gerçekleştirdiği çete operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden biri karakolda, ikisi savcılık, 5'i de mahkemede serbest bırakıldı. 6 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, beş aylık takip sonucu düzenledikleri operasyonda 28 kişilik hırsızlık çetesini çökertmeyi başardı. Ön yakalamalarda 14 kişinin gözaltına alınıp tutuklanmasının sağlandığı belirtildi. Çetenin lideri ve diğer üyelerine yönelik çalışmada 14 kişi daha gözaltına alındı. Üç gün sorguları devam eden ve adliyeye sevk edilen 14 kişiden biri karakolda, ikisi savcılıkça, 5'i mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan Metin K, Hakan D., Çetin K., Murat A., Hüseyin K. ve Adem B sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zanlıların İstanbul'dan değişik zamanlarda guruplar halinde çıkarak Türkiye genelinde birçok ile gittikleri ve tıpkı turneye çıkar gibi hareket ettikleri anlaşıldı. Zanlıların dönüşte araba çaldıkları belirlendi. Ayrıca operasyonda, zanlılarla birlikte çalıntı olduğu belirlenen 400 bin liralık malzeme ele geçirilmişti.
(NA-MA-HO-Y)

29.01.2013 16:58:43 TSI

Editör: Wan Haber