Fatih'te hırsızlık zanlılarını yakalamaya giden polis, bir taşla iki kuş vurdu. Hırsızlık zanlılarının bulunduğu binada oturan uyuşturucu satıcısı, polisin kendisini yakalamaya geldiğini sanarak evde bulunan poşetler halindeki esrarı pencereden attı. Polis hem hırsızları hem de uyuşturucu satıcısını gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Mimar Hayrettin Mahallesi Çadırcılar Ceşmesi Sokak'ta bir işyerine giren hırsızlar, 150 bin TL, çek, senet ve işyerinin güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğu bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. Olayı soruşturan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, güvenlik merkezi tarafından kaydedilen görüntüleri inceledi. Polisler, işyerine giren hırsızların komşu dükkanı çalıştıran F.O, Y.B, F.Y, Y.A isimli şahıslar olduğunu belirledi. Şahısların kimliklerini ve adreslerini tespit eden polis operasyon için düğmeye bastı.
Şahısların içerisinde bulunduğu binanın etrafını saran polis, bir olayla karşılaştı. Zanlıların bulunduğu dairenin üst katında oturan ve uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen S.K. isimli şahıs, polislerin kendisini gözaltına almak için geldiğini zannederek, yakalanmamak için poşetler içerisindeki uyuşturucuyu binanın arka camından aşağıya attı. Binadan atılan poşetleri fark ederek inceleyen polis içerisinde uyuşturucu olduğunu görünce S.K.'nın içerisinde bulunduğu daireye de operasyon düzenledi. Olayda hırsızlık zanlıları ile birlikte binadan aşağıya 18. kilogram esrar maddesi atan S.K. da gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Gözaltına alınan hırsızlık şebekesinin dükkana girmesi, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde şahıslar önce hırsızlık için girecekleri dükkanın ardından da çevrede bulunan diğer dükkanın güvenlik kameralarını etkisiz hale getiriyor. Hırsızlar soygunun ardından olay yerinden hızla uzaklaşıyor
(AU-ÖFA-ÖZ-Y)

05.01.2013 17:59:56 TSI

Editör: Wan Haber