Edirne'de, sabaha karşı bir mağazanın camını kırıp içeri giren ve birçok ürün çalan hırsızlar, önce güvenlik kamerasına, ardından polise yakalandı. Kameralar tarafından anbean kaydedilen görüntülerde, zanlılar mağazanın kapı camını önce tekmelerle kırmak istiyor, başarılı olamayınca taşla kırıp içeri giriyor.
Hırsızlık olayı, sabaha karşı Osmaniye Caddesi üzerinde bulunan elektrikli ev eşyaları satan bir mağazada gerçekleşti. Kameralara yansıyan görüntülerde; alkollü oldukları gözlenen zanlılar, mağaza önüne gelip kapı camını önce tekmeleyerek kırmak istiyor. Başarılı olamayınca olay yerinden ayrılıp ellerinde taşla yeniden mağazanın önünde beliriyor. Taşla mağazanın kapı camını kıran zanlılardan biri gözcülük yaparken, diğeri içeri giriyor. İçeri girerken epey zorlanan zanlı doğruca kasaya yöneliyor, ancak kasada para bulamayınca elektrikli ev aletlerini çalıyor. Bu arada gözcülük yapan diğer zanlı ise, arkadaşının dokunduğu kapıdaki parmak izlerini silmeye çalışıyor. İçeride bir müddet rahat bir şekilde dolaşan zanlı, bir ara elinde getirdiği kutuyu açmak için uğraşıyor ancak, açtığı kutu boş çıkınca sinirlenip koliyi yere fırlatıyor. Çalacağı eşyaları gözüne kestiren hırsız, tost makinesi, elektrikli süpürge ve televizyonu alarak kayıplara karışıyor.
Kısa sürede olay yerine gelen Edirne polisi, zanlıları çaldıkları malzemelerle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(SO-Y)

03.02.2013 13:24:46 TSI

Editör: Wan Haber