Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hırsızlar, girdikleri evde bulunan kadın ve çocuklarının ellerini bağlayıp, spreyle bayıltarak 50 TL ve boş bir cüzdanı alarak kaçtı.
Edinilen bilgiye göre, Fırat Mahallesi 8. Sokak'ta gece saat 03.00'da bir eve giren hırsızları fark eden ev sahibi Zeynep Koçka bağırmaya başladı. İddiaya göre kadının ağzını kapatıp, el ve ayaklarını bağlayan hırsızlar, Koçka'yı bıçakla tehdit ederek altın ve paraların yerini sordu. Daha sonra Zeynep Koçka'nın 4 çocuğundan 3 yaşındaki küçük kızını kucağına alan hırsızlardan biri, "Para getir, altın getir, çocuğunu keserim" dedi. Hırsızlar, Koçka tekrar bağırmaya başlayınca ağzını bağladı. Kadının ve çocuklarının üzerine sprey sıkarak bayıltan hırsızlar, 50 TL ve boş bir cüzdanı alarak kaçtı. Baba Uğur Koçka'nın ise diğer odada uyuduğu öğrenildi. Sabah saat 06.00 sıralarında kendine gelen kadın, küçük kızından ellerini çözmesini istedi ve eşine olanları bildirdi.
Hırsızlık olayını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Zeynep Koçka, eşinin diğer odada televizyon önünde uyuyakaldığını, kendisinin de 03.00 gibi uykuya daldığını belirterek, "Çocuğa süt verdim uyumaya çalıştım. Biraz daldım dalmadım eşim zannettim kapı açıldıktan sonra eşimdir diye umursamadım. Sonra birdenbire yatak odasının kapısı açıldı. Ben ve 4 çocuğum vardı, içeride iki fenerin gezdiğini gördüm. Fener yüzüme tutulunca bağırmaya başladım" dedi.
Hırsızların ağzını, ellerini ve ayaklarını bağlayıp, bıçakla kollarını çizerek paranın yerini sorduklarını belirten Koçka, çocuklarının üzerine sprey sıktıklarını ve kendisini eşine haber vermemesi için yatağa bağladıklarını söyledi. Koçka, "Odadan çıkarken odaya tekrar sprey sıktılar. Tam çıkarken ben bağırmaya başladım, çeneme yumruk vurarak başım yatak demirine çarptıktan sonra bayıldım. Gözümü açtığımda saat 06.00 civarıydı, küçük kızım uyandı yanıma geldi. Babasını çağırmasını istedim, babası uyanmayınca kızım beni çözdü. Eşimin yanına gittiğimde eşim de baygın halde yatıyordu, onu uyandırdık polisi çağırdık" diye konuştu.
Uğur Koçka ise, hiçbir şey görmediğini ve uyandığında polisi çağırdığını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası kaçan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
(BY-CC-Y)

18.02.2013 16:15:56 TSI

Editör: Wan Haber