Samsun Anahtarcılar Odası Başkanı İsmail Mutlu, vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı gerekli tedbiri önce kendisinin alıp kapısını iyi kilitlemesi gerektiğini söyledi.
Hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Anahtarcılar Odası Başkanı İsmail Mutlu, hırsızın kapıları iyi kilitlenmiş ve kaliteli kilit kullanılmış kapılarda zaman kaybetmeyeceğini hatırlatarak, "Vatandaş öncelikle kırılmaz kilitler (bariyer) var. Bu kilitleri tercih etmeli. Evden çıkarken kilidin hem altını hem de üstünü sonuna kadar kilitlemeliyiz. Kısa süreli gerek komşuya giderken, gerek ise bakkaldan ekmek almaya giderken bile evin kapı kilitleri sonuna kadar kilitlenmeli. Hatta akşam evde televizyon izlerken bile evinizin kapısını tamamen kilitlemeliyiz. Hırsız 2-3 dakika içinde eve girmek ister. Özellikle hedef olarak seçtiği kişinin evinin kapısını açmak için 10 dakika harcar ancak, 11 dakika uğraşmaz. Hırsızın zaman kaybetmeye lüksü yoktur. Her an yakalanma ile karşı karşıya olduğu için özellikle iyi kilitlenmemiş kapılara yönelir" dedi.
Başkan İsmail Mutlu, güvenlik kamerası ve alarmların hırsızlık olaylarını caydırdığını ifade ederek, "Evinde değerli bir eşyası bulunanlar mutlaka dairelerinin kapısını alarm taktırmalı. Hatta apartman girişlerine güvenlik kamerası takılı olduğunu gören hırsız, kayıt altına alınıp yakalanacağını bildiği için bu tür apartmanlara yönelmez. Hırsızın hedefi gerekli önlem alınmayan adreslerdir" diye konuştu.
Çelik kapıların girişlerinin içlerinin mutlaka çimento ile doldurulması gerektiğinin de altını çizen Başkan Mutlu, kapıların duvara monte edilen bölümlerindeki içlerinin çimento ile doldurulmadığı takdirde kapının ezilip açılmasının kolay olduğunu sözlerine ekledi.
(MAY-SLH-Y)

14.01.2013 14:10:51 TSI

Editör: Wan Haber