Antalya'nın Alanya ilçesinde bir markete giren zanlı, dükkandan 6 bin lira değerinde sigara ve malzeme çalarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasının açısını bir tabure yardımıyla değiştiren zanlı, içeride ve dışarıda bulunan diğer kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, Oba Beldesi Babaoğlu Mahallesi'nde, 21 yaşındaki Ayşe Özsoy tarafından işletilen yaptığı markette meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında markete gelen hırsızlık zanlısı, yan tarafta bulunan cam bölmeyi keserek içeri girdi. Güvenlik kamerasını fark eden zanlı, kasanın yanında bulunan bir tabureyi alarak kameranın açısını tavana doğru çevirdi. Başına üzerindeki kazağı geçiren zanlı, bir süre dolaştıktan sonra 6 bin lira değerinde sigara ve malzeme çalarak girdiği yoldan çıkarak kayıplara karıştı.
Sabah saatlerinde iş yerine gelen ve soyulduğunu anlayan Ayşe Özsoy'un ihbarı üzerine polis kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatırken, hırsızlık anının güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı.
Görüntülerde hırsızın rahat tavırlarıyla dikkat çektiğini anlatan Ayşe Özsoy, "Önce köşede reyonların arkasındaki camı kesmiş, buradan içeri girerek kasanın hemen üzerinde bulunan güvenlik kamerasının yönünü tabure yardımıyla değiştirmiş. Sonra kasadan bir miktar para, sigara ve bazı malzemeler alarak kaçmış" dedi.
Zanlının iş yerini çok iyi bilen birisi olduğundan şüphelendilklerini belirten Ayşe Özsoy, "Umarım en kısa zamanda bu zanlı yakalanır. Aynı gün içinde birçok iş yerine aynı şekilde girilmiş. Bir bayan olarak bu yaşananlar bana endişe veriyor. Bu görüntüler üzerine basının da yardımıyla zanlı umarım kısa sürede bulunur" dedi.
(AB-RY-GS-Y)

29.12.2012 15:41:27 TSI

Editör: Wan Haber