Adana'da 2 arkadaşıyla birlikte 5 gitar, 5 saz ve 1 org çalan zanlı polis tarafından yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına, "Çekin böyle çekin, birazda böyle çekin" diyerek poz verdi.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan bir sanat merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, İzzet Ç. (19), Mahsun Ö. (20) ve Şahin A. (21) gece sanat evinin kapısını levye ile açarak içerden 5 gitar, 5 saz ve 1 org çalıp kaçtı. Bu arada sabaha karşı devriye atan polis otomobil ile giden 3 zanlıdan şüphelenerek otomobili durdurmak istedi. Ancak şahıslar polisin dur ihtarına karşı kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından Nuri Sabuncu Bulvarı'nda polis yolu keserek 3 şahsı yakaladı. Otomobilde yapılan aramada ise sanat evinden çaldıkları saz, gitar ve org çıktı.
Şahıslar sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi. Burada yapılan sorguda suçlamayı kabul eden hırsızlar, "Çaldığımız malzemeyi pazar günü bit pazarında satıp paraya çevirecektik" dediği öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada Şahin A. (21) basın mensuplarını karşısında görünce "Bizim suçumuz yok, çekin böyle çekin, birazda böyle çekin" diyerek poz verdi.
Hırsızlardan Mahsun Ö. ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarını önce "çekmeyin" diye tehdit ettikten sonra, "Bizim suçumuz yok. Saz çalmak suç mu?" dedi. Bir basın mensubunun "Sazı ne yapacaktın" diye sorması üzerine de "Senin annenin babanın düğününde senin düğününde çalacaktım" dedi.
Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.
(FKE-ÖK-Y)

15.01.2013 12:16:24 TSI

Editör: Wan Haber