Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri bir eve yaptığı operasyonda evden kaçan ve hırsızlık şebekesinin eline düşen yaşı küçük kızları kurtararak ailelerine teslim etti.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri Sümer Mahallesi'nde hırsızların ev kiraladığı ve buraya çaldıkları malzemeleri getirdiği istihbaratını aldı. Bunun üzerine yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda hırsızların aynı zamanda küçük yaştaki kız ve erkek çocukları da alıkoyarak hırsızlık yaptırdığı belirlendi. Bunun üzerine polis operasyon için düğmeye basarak şafak vakti eve baskın düzünledi. Polisin baskını sırasında evde Hakan T. (22), Ferhat Y. (19), Erdoğan A. (22) yaşı küçük E.A. (16), B.K. (18), Gurbet Y. (22), Kerimen Y. (22) ile evden kaçan kız çocukları Dilen Deniz Ç. (16) ve Rabia K. (15) yakalandı. Şahıslardan yaşı küçük olan kız ve erkek çocukları ailelerine teslim edildi. Daha önce kayıp başvurusu olan aileler polise çocuklarını kurtardığı için teşekkür etti. Diğer şahıslar ise sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Şahıslar sorgularında suçu kabul etmezken Hakan T. liderliğindeki hırsızlık çetesinin küçük yaştaki çocukları alıkoyarak hırsızlık yaptırdığı, evden kaçan ya da kaybolan kızları da ağına düşürerek hırsızlığa alıştırdığı ve birlikte olduğu belirlendi. Şahısların daha kolay hırsızlık yapabilmek için aile süsü verdiği de belirlendi.
Evde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, 45 gram esrar ve Reşatbey Mahallesi'nde İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir astsubayın silahı ele geçirildi. Ayrıca evde 7 ayrı evden nitelikli hırsızlıkta çalınan cep telefonu, ziynet eşyası ve para ele geçirildi.
Şahıslar sorgularının ardından, "ikametten nitelikli hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurma, küçük yaşta çocukları hürriyetinden yoksun kılma, uyuşturcu madde bulundurma, insan ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
(FKE-ÖK-Y)

08.01.2013 10:27:07 TSI

Editör: Wan Haber