Gaziosmanpaşa'da kasiyerin temizlik yapmasını fırsat bilen hırsızlık zanlısı, bir dakika içerisinde kasayı soyarken, hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, bir pastanede meydana gelen olayda, pastaneyi kapatmaya hazırlanan çalışanlar, mesai bitimi öncesinde temizliğe başladı. Kasaya bakan görevli de pastanenin içerisini ve önünü süpürmek için kasanın başından ayrıldı. Bu sırada önce etrafını gözetleyen bir şahıs, kasiyerin bu durumundan yararlanarak içeriye girdi. Etrafı süzen zanlı kimsenin olmadığını fark edince hızlı bir şekilde kasanın bulunduğu tarafa yöneldi. Etrafını son bir kez süzen zanlı, biranda kasayı açarak içindeki paraları elinde bulundurduğu çantaya doldurdu. Bu sırada paraların bir kısmını yere de düşüren zanlı, kasaya boşalttıktan sonra yerdeki paraları bile almadan hızlıca iş yerinden uzaklaşmaya çalıştı.
Dışarı çıkacağı sırada görevli tarafından fark edilen zanlı, 'bozuk para lazım mı' diyerek görevliyi içeriye yeni gelmiş gibi kandırdı. Görevlinin 'değil' demesi üzerine 'tamam' diyen zanlı hızla uzaklaştı. Bu sırada temizliğini bitiren kasiyer kasanın başına döndüğünde yere düşen paraları fark etti. Soyulduğunu anlayan görevli hemen polise haber verirken, hırsız anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kasiyer Ali Kabaylı, "Her akşam yaptığım gibi mesai bitimi öncesinde temizlik yapmaya başladım. Bu sırada şahıs içeriye girmiş. Girdiğini hiç fark etmedim. En son çıkarken gördüm. Buyur dedim oda bana 'bozuk para lazım mı?' diye sordu. Ben 'hayır' diyince 'tamam' diyerek gitti. Kasaya döndüğümde yerde para vardı. Kasayı açtım içinin boş olduğunu gördüm. Şahıs kasada ki bütün paraları almış. Kasada yaklaşık 600 TL para vardı. Bozuklar da vardı. Onları da almış" dedi.
Olay yerine gelerek güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
(MA-ET-ÖZ-Y)

19.02.2013 11:52:49 TSI

Editör: Wan Haber