Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hipodromun yapılacağı alanın 25 bin ve 5 bin ölçekli nazım imar planlarının tamamlanmasının ardından, Döşemealtı Belediye Meclisi yılın ilk toplantısında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini kabul ederek onaylanması için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi onayı sonrası hipodrom projesinin hayata geçirilmesi için Türkiye Jokey Kulübü'ne alanın tahsis edileceği bildirilirken, bölgede özel mülkiyete yönelik sorunların da çözümlendiği kaydedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında alınacak onay sonrasında düzenleme ve inşaat çalışmalarının başlayacağı ve hipodromun 1 yılda tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.
Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, "Hipodromun yapılması gündeme geldiği ilk günden itibaren ilçemiz daha büyük bir ilgiyle karşılandı. Türkiye de tüm gözler bu projeye döndü. Yapılan girişimler ve alınan onaylar sonrasında ilçemizde böylesine büyük bir hizmet ve yatırımın gerçekleşmesinden bizler de büyük mutluluk duymaktayız. Döşemealtı büyük hizmet ve yatırımları her geçen gün bünyesinde toplamayı sürdürecektir. Sporseverlere ve bu projeyi bekleyen tüm Antalyalılara hayırlı olsun" diye konuştu.
(SK-Y)

04.01.2013 14:26:51 TSI

Editör: Wan Haber