Hindistan'ın Türkiye Büyükelçisi Gongulee Thomas, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer'in davetlisi olarak Nevşehir'e gelen Hindistan'ın Türkiye Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas'ı Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, valilik girişinde karşıladı. Kazakistan Fahri Konsolosu Uluer, Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas'ın eşi Ravi Thomas, Hindistan Turizm Bakanlığı yetlileri ile bir grup Hintli turizmcinin de katıldığı ziyarette konuk büyükelçi Valilik girişinde şeref defterini imzaladı. Burada konuşan Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas, Nevşehir'e daha öncede geldiğini hatırlatarak Kapadokya bölgesinin dünya turizmi için çok önemli bir bölge olduğunu ve bu bölgeye ülkesinden daha fazla turist gelmesi için çalışmalar yapılabileceğini kaydetti.
Vali Abdurrahman Savaş ise, Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas'ı tekrar Nevşehir'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Son dönemde bölgemize Hindistan'dan gelen turist sayısında bir artış gözleniyor. Bunu daha da arttırabilmek için kendisinin bizlere ciddi bir katkısı var. Türkiye ile Hindistan arasındaki dostluğun turizm alanında da artarak devam etmesini diliyoruz" dedi.
Vali Savaş daha sonra konuk büyükelçiye çeşitli hediyeler verdi.
Hindistan'ın Türkiye Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas ve beraberindeki heyet Vali Savaş ile makamında bir süre görüştükten sonra Valilik Binası'ndan ayrılarak Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti.
(MÖ-ZZB-Y)

11.02.2013 15:30:43 TSI

Editör: Wan Haber