Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde yapımına başlanan, Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütecek olan Hinar Çocuk Yaşam Merkezi ilk dönem faaliyetlerine düzenlenen etkinlikle başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Şube Müdürlüğü tarafından Süphan Mahallesi’nde 1300 metre kare alan üzerinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve 6–14 yaş grubundaki çocuklara yönelik faaliyet yürütecek olan çocuk yaşam merkezi düzenlenen etkinlikle kapılarını çocuklara açtı.

3-852.jpg

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Gönüllüleri’nin ortak organizasyonu ile düzenlenen etkinliğe Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Faruk Yönlü’nün yanı sıra yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. 

Çocuklar doyasıya eğlendi

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Gönüllüleri’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte çocuklar için yüz boyama, basketbol, müzik ve tiyatro gösterimi yapıldı. Etkinlikte bir araya gelen çocuklar şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Yüz boyama etkinliğinde ise çocukların yüzlerine figürler çizildi. Etkinlik Nuda Kültür Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin erbaneleri ile devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Hinar Çocuk Yaşam Merkezi’nde çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve eğitsel destek programları uygulanacak. Okul dışı zamanlarını değerlendirebilecekleri bir mekân ve çalışma merkezi olarak faaliyet yürütecek olan tesis ile çocukların karşılaşabilecekleri risklere karşıda faaliyetler yürütülecek. Yine çocuk yaşam merkezi çocukların, eğitsel, bilişsel, sportif, kültürel gelişimlerine olanak sağlayacak bir zemin oluşturacak.

Merkez ile çocuklara dönük riskler ortadan kaldırılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve çocuklara hizmet verecek olan Hinar Çocuk Yaşam Merkezi 1300 metre kare alan üzerinde kuruldu. İçerisinde çocukların oyun oynayabilecekleri çocuk parkı, basketbol ve voleybol sahasının yanı sıra kamelyaların bulunduğu merkezde ayrıca yeşil alan oluşturuldu.

15 odanın bulunduğu bina içerisinde ise çocuklara yönelik, drama, tiyatro, sinema, zeka oyunları atölyesi, beceri geliştirme odası ve bilgisayar odası oluşturuldu. Eğitmenler gözetiminde çocuklara yönelik yapılacak olan etkinlik ve verilecek olan dersler ile çocukların dışarıda karşılaşabilecekleri tüm riskler ortadan kaldırılacak. 

Editör: Wan Haber