Malatya Himayeye Muhtaç Çocuklar, Yaşlılar ve Kadınları Koruma Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) yardım etkinliği düzenledi.
Ramada Plaza Altın Kayısı Otel'de düzenlenen yardım etkinliğine AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Malatya Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt ile HİMYAÇ-DER üyeleri ve çok sayıda yardımsever vatandaş katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Malatya Himayeye Muhtaç Çocuklar, Yaşlılar ve Kadınları Koruma Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Malatya'daki bütün sorunlara çözüm getirmek için çalıştıklarını kaydederek, 2011 yılında Himayeye Muhtaç Çocuklar, Yaşlılar ve Kadınları Koruma Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği'nin genel merkezini Malatya'da kurduklarını ifade etti.
Budan, dernek çalışmalarının içerisine sokak çocuklarını ve her türlü mağduriyete maruz kalan kadınları da aldıklarına dikkat çekerek, gerek yaşlıların gerek çocukların gerekse de kadınların her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti.
Malatya Belediye Başkan Vekili Selim Pilten ise, Malatya Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerektirdiği faaliyetlerin içerisinde her zaman var olduklarına işaret etti.
HİMYAÇ-DER'in çok güzel çalışmalara imza attığına değinen Pilten, derneğin genel merkezinin Malatya'da olması ve sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetler gerçekleştirmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da, Malatyalılığın neticesi olarak HİMYAÇ-DER'in yararlı çalışmalar yaptığını ifade ederek, merkezi Malatya'da olan derneğin güzel çalışmalar yaptığını kaydetti.
Bayanların toplumun yarısını oluşturduğuna dikkat çeken Akın, bu anlamda HİMYAÇ-DER'in kuruluşunun çok anlamlı olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından derneğe katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.
(FD-y)

16.02.2013 16:27:04 TSI

Editör: Wan Haber