Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, DSP Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bursa Barosu'nu ziyaret etti.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Baro Başkanı Ekrem Demiröz, demokratik eylemlerle bir dönem adalet sistemini yönetmiş bir kişiyle bir araya gelerek, mevcut adalet sistemini tartışıp değerlendirmenin çok yararlı olduğunu ifade etti. Meslektaşlarının meselelerini dile getiren Demiröz, Bursa'da adliye sarayı sıkıntısı yaşadıklarını vurgularken, avukatların mesleklerini yapamaz hale geldiğini, özellikle son dönemde mesleğe büyük saldırılar olduğunu söyledi. Demiröz, "Son dönemde, birçok şeyi hukukla açıklamak artık giderek zorlaşıyor. Anayasa değişikliğiyle ve getirilmek istenen yeni sistemle, meslektaşlarımızın giderek zor bir döneme gireceğini şimdiden görebiliyoruz. Avukatlar, artık mesleklerini yapamaz hale gelmiş durumdadır" diye konuştu.
Türk, yeni anayasa çalışmaları konusundaki eleştirilerini dile getirerek, "Neredeyse bu milletin adını telaffuz etmekten çekiniliyor. Sormak gerekir bu insanlara, siz hangi millet için anayasa yapıyorsunuz? Türk milleti için anayasa yapıyorsanız, elbette bu milletin adı anayasada geçecektir, başka türlü olamaz. Başka hiçbir ülkenin anayasasında, o ülkenin kurucusu olan milleti, o ülkenin sahibi adıyla belirtmeyen bir hükme rastlanmaz. Yeni anayasadan 'Türk' sözü çıkarılmak isteniyor" dedi.
(MŞ-Eİ-ÖZ-Y)

13.02.2013 19:50:42 TSI

Editör: Wan Haber