Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Bursaspor'un altyapısı çok güçlü olan bir takım olduğunu ve altyapıdan 5-6 oyuncuyu A takıma kazandıracaklarını söyledi. Karaman, "Kafamda planladığım şeyleri yapabileceğim bir kulübe geldim" dedi.
Yeşil-beyazlı kulübün resmi televizyonuna konuk olan teknik direktör Hikmet Karaman, çalkantılı bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, "Karabükspor maçında gelecek için çok daha umutlu bakabileceğimiz bir Bursaspor gördük. O günün motivasyonu önemli. Teknik adam olarak donanımlı değilseniz, 'hadi aslanım', 'hadi koçum' 3 dakika sürer. Analiz, kendi takımınızın pozitif ve negatif yönlerini ortaya koymaktır. Karabük maçında hatalarımız da vardı. Kısa dönemde dahi olsa oyuncular takım oyunu oynadılar. Karabük takımının bir oyun stili var. Karabük deplasmanda Galatasaray'a, Trabzonspor'a 3 atmış bir takım. Özellikle Lua Lua ile pozisyona girebilen bir takım. Edu bu maçta müthiş bir taktik ile oynadı" diye konuştu.

"ALT YAPIDAN 5-6 OYUNCUYU DİREK OYNATABİLİRİZ"
Yeşil-beyazlı kulübün altyapısının güçlü olduğunu ifade eden Hikmet Karaman, "Bizim çalışıp, ortaya farklı şeyler koymak gerekiyor. A2 takımımız ile yedek oyuncularımıza bugün maç yaptırdık. 5-6 oyuncuyu direk oynatabileceğim oyuncular var. Bursaspor, altyapısı çok iyi olan bir takım. U17 takımının 3-4 oyuncusunun A2 takımında oynaması gerektiğini söyledim. Kafamda planladığım şeyleri yapabileceğim bir kulübe geldim. Benden fazla yerinde şampiyonlar ligi maçı izleyen yoktur. Avrupa Şampiyonaları'na gidiyorum. Alman takımı ne yapıyor, nasıl oynuyor diye bakıyorum. Bu sene bir tane şampiyonlar ligi maçına gidemedim ve kendimi fakir hissediyorum. Taktik maç izlemekle gelişir. Büyük bir camiadayım. Görevimin bilincindeyim. Maç kazanmak durumundayız" şeklinde konuştu.

"BENDE HATA YAPABİLİRİM"
Küme düşme potasındaki takımları alarak, ligde bıraktığını belirten Karaman, "Gaziantep geçen sene sondan ikinciydi, Bursaspor'un bir sıra altında bitirdi. Bize Bursaspor gibi donanımlı takım vermediler ki şampiyonluğa oynatalım. Kayserispor'u aldığım zaman 11 puandı. İkinci yarının 17 maçında 4 mağlubiyet ile bitirdi. Bende hatalar yapabilirim. Futbolda şans faktörleri var" dedi.

"ELAZIĞ VE GAZİANTEP MAÇLARI ROTAYI BELİRLEYECEK"
Takımının top rakipteyken takım savunmasını geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, "Oyun içerisinde stoper bölgesindeki oyuncularımızı uyardık. Batalla, Belluschi ve Pinto müthiş bir oyuncular. Vederson'un bir an önce iyileşmesi lazım. Sestak'ın, Ferhat'ın gelmesi lazım. Ben oyuncularımıza güveniyorum. Elazığ ve Gaziantep maçları rotayı belirleyecek. Sivasspor maçında A2'den beğendiğim oyuncuları alacağım. Her hafta oynamayan ve sonradan oyuna girenler A2 takımı ile maç yapacak" dedi.

"BU ARENADA DÖVÜŞÜRÜM"
Bursa'nın futbol şehri olduğunu belirten Karaman, "Futboldan anlayan çok kişi var ve kimseyi kandıramazsın. Burası arena. Bende bu arenada hiç çekinmeden dövüşürüm. Her antrenmanı kameraya çektireceğim. Düzeltmemiz gereken çok işimiz var. Taraftar beklenti içinde. Şampiyon olunan sene ile geçen sene çok farklı. Yabancı oyuncunun sirkülasyonu takımın planını bozdu. Şampiyon olunan sene çabuk oyuncular vardı" dedi.

"OKAN MÜTHİŞ BİR HÜCUM OYUNCUSU OLACAK"
Genç oyuncu Okan Deniz'den umutlu olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, "Okan Deniz santraforda çok iyi oynuyor. Biraz daha piştiği zaman müthiş hücum oyuncusu olacak" ifadelerini kullandı.

"BATALLA'YI 2004 YILINDA SEYRETMİŞTİM"
Yeşil-beyazlıların Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla'yı 2004 yılında seyrettiğini ifade eden Karaman, "Batalla'yı 2004 senesi mart ayında seyrettiğimde dikkatimi çekmişti. Kaç senede sonra Türkiye'ye geldi" dedi.

"LİGİN ÜSTÜNDEKİ TAKIMLAR İLE OYNAMAK AVANTAJLI"
Ligi üstündeki takımlarla oynamanın avantajlı olduğuna dikkat çeken tecrübeli teknik adam, "Taraftarımızın da desteğini alıp, iki haftada alacağımız 6 puan ile üst sıralara çıkmak istiyoruz. Ligin üstündeki takımlarla oynamak çok avantajlı. Vuracaksın, alacaksın altına" diye konuştu.

"BURSASPOR KÖY TAKIMI LAFINI KULLANMADIM"
Bursaspor'a 'köy takımı' dediği şeklindeki iddiaları değerlendiren Karaman, "Benim ağzımdan söylenen 'Bursaspor köy takımı' lafı külliyen yalan. Ne zaman demişim. Ben Bursaspor'un bütün maçlarını yakından takip ettim. Diyarbakırspor ile oynadığı maçı da Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçları da yerinden izledim. Böyle bir şeyi söylemem mümkün mü?" dedi.
(MA-MFS-MFS-S)

11.02.2013 21:42:02 TSI

Editör: Wan Haber