Bursaspor'da yeni teknik direktör Hikmet Karaman, 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Karaman, "Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iyi şekilde değerlendirmek" dedi.
Öğle saatlerinde teknik ekibi ile birlikte Özlüce Tesisleri'ne gelen Hikmet Karaman, bir süre tesisleri gezdikten sonra toplantı salonunda düzenlenen imza töreni ile kendisini 2,5 yıllığına yeşil-beyazlıların teknik direktörlüğü yapan sözleşmeye imzadı. İmza törenine Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, Basın Sözcüsü ve Taraftardan Sorumlu Yönetici Selçuk Eren, Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat katıldı. Törende konuşan teknik direktör Hikmet Karaman, "Bursaspor başkanı ve yönetim kuruluna güven duydukları için teşekkür ediyoruz. Ertuğrul hoca ve teknik ekibine de Bursaspor'da göstermiş oldukları başarılar ve emekler içinde teşekkür ediyorum. Hedefleri olan bir takıma geldik" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ ALDIĞIMIZ BAYRAĞI İYİ DEĞERLENDİRMEK"
Bursa'nın futbol şehri olduğunu ifade eden Karaman, "Bursaspor Türkiye şampiyonluğunu kazanmış, Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermiş bir kulüp. Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iyi değerlendirmek. İşimizin kolay olmadığının farkındayız. Elimizde deneyimli tecrübeli kadro var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip şehrimize başarılar sunmak istiyoruz" diye konuştu.

"DOĞRU ADIM ATTIĞIMA İNANIYORUM"
Gaziantepspor Kulübü ile yaşanan sıkıntıları değerlendiren Karaman, "Gerçekleri benim ağzımdan duymaları her iki kulübünde menfaatine. Gaziantep'te görev aldığım süre içerisinde Bursaspor'dan kimse beni aramadı. Benim kulüpten isteklerim vardı. Eğer gerçekleşmezse tek taraflı fesih olması için kulübe bildirdim. Biz antrenmana çıkmadan önce Gaziantep Kulübü bizim sözleşmemizi tek taraflı fesh etti. Ben profesyonel biri insanım ve bu ülkede yapmak istediğim çok şeyler var. Bunu zaman içinde göreceğiz. Doğru adım attığıma inanıyorum. İsterseniz 10 senelik sözleşme yapın başarısız olursanız gideceksiniz. Önümüzde 28 puanlı ve 14 tane maç var. İkinci yarıda şampiyonluğa aday olarak yaptıkları transferlerle de Galatasaray ve Fenerbahçe'yi görmekle birlikte inanılmaz puan kayıplarını da görüyoruz. Ersel arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz. Kendisi Bursa'nın çocuğu. Mutlaka böyle bir basamaktan sonra Bursa şehrinin kendisinden görev beklemesi de doğaldır. Daha öncede bizim ekibimizde çalışmıştı" ifadelerini kullandı.

"SES GETİRECEK PROJELERİM VAR"
Ses getirecek projelerin olduğunu belirten Karaman, "Maç kazandıkça kafamda çok farklı projeler var. Ses getirecek bir proje. Sistemi futbolcular oluşturur. Önemli olan takım içerisinde balansı sağlayabilmek. Dışarıdan bakıldığı zaman Bursaspor'un şampiyon olduğu sezondan çok çabuk atağa kalkan bir takım görüntüsü vardı. Bu görüntünün üzerine katmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"ALTYAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ"
Bursaspor alt yapısının Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Karaman, "Avrupa şampiyonu olan bu yaş grubunun değerlendirilmesi gerekiyor. Göstermelikte alt yapıya yönelmek işin farklı tarafı. Bir teknik adam farklı oyuncular ortaya çıkarabilmeli. Bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi gibi yukarıları zorlamak istiyoruz. Ertuğrul hocayı arayıp ondan bilgi alacağım. Süper Lig takımlarını da herkesten iyi bilirim. Hiç kimsenin cesaret edemediği sonuncu olan takımları alıp ligde bırakan bir Hikmet Karaman var. Türkiye'deki şartlar o tür takımlarla oynamaya götürdü. Aynı teknik ekip, Manisaspor'u sıfır puanla alıp, ligi tarihinde en iyi yerde bitirdik. Konuşmaya gerek yok. Önce çalışmamız lazım. Ligin havasını iyi koklamamız gerekiyor" diye konuştu.

"HER ŞEYİ BURSASPOR İÇİN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"
İkinci Başkan Recep Bölükbaşı ise, "Bir süreç yaşandı. Bu süreç içinde de yönetim olarak başkan olarak yapmamız gereken çalışmalarımıza devam etmekti. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Hikmet hocamıza görevi takdim edeceğiz. Kendisi süper ligde deneyimli, hırsına anlayışına hayran kaldığımız bir hocamız. Şuanda iyi bir konumdayız. Taraftarımızın camiamızın bizlere sabır göstermesini ve desteklemesini arzu ediyoruz. Tek Bursaspor var. Biz her şeyi Bursaspor için yapmaya çalışıyoruz. Hikmet hoca ve ekibine inancımız sonsuz" dedi.

"BURSASPOR OLARAK ETİKSİZLİK YAPMADIK"
Hikmet Karaman'a Gaziantepspor'da görev yaptığı sürede teklifte bulunamadıklarını ifade eden Karaman, "Tabi ki görevde olan bir takımın antrenörüne teklif yapmak etik değildir. Profesyonel anlamda Hikmet Bey istifa ettikten sonra kendisi ile görüşülmüştür. Yapılan açıklamaları hoş karşılamadım. Bursaspor olarak etiksizlik yapmadık. Orada çalışan hocamıza teklifte bulunmadık. Bizim başka düşüncelerimiz vardı. Hikmet hocamızla çalışmaya karar verdik" şeklinde konuştu.
Basın Sözcüsü Selçuk Eren ise, "Şampiyon olmuş bir takımın ilk kez başına geçtiler. Onlardan yeni şampiyonluk istiyoruz" dedi.
(MA-BÇ-S)

07.02.2013 14:35:06 TSI

Editör: Wan Haber