Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile Gürün'de ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanlarına yönelik Hijyen eğitimleri verildi.
SESOB tarafından ilçede bulunan esnaf odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, eğitimlerin merkez ve ilçelerde devam ettiğini söyledi.
Hijyen eğitimlerinin ve alınacak olan belgenin önemine değinen SESOB Başkanı Beşir Köksal, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında hijyen eğitimleri konusunda protokol imzalandığını ve bu protokol sonrasında esnafa yönelik olarak hijyen eğitimlerini sürdürüyoruz. Bu eğitimlerimize katılmayan ve belge almayan esnaflarımıza da ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu eğitimlerle katılmayan ve sertifikası olmayanlar işyerlerinde çalışamayacaklardır. Bu nedenle hijyen eğitimlerimizi çok önemsiyoruz" dedi.
Seminerde hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdada ki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, gıda zehirlenmeleri, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, personel ve ekipman hijyenleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.
İlçede ki 33 esnafın katıldığı hijyen eğitiminde 70 puan ve üzerinde başarı gösteren esnaflar hijyen eğitimi belgesi verilecek.
(UY-ZB-Y)

07.02.2013 13:28:40 TSI

Editör: Wan Haber