Türkiye genelinde belirli dönemlerde açılan ve özellikle KOBİ'lere 'can suyu' olan "Hibe Destek Programları" için başvurular başladı. KOBİ'ler, yaklaşık iki yıldır bekledikleri bu hibe için proje hazırlamaya başladı.
Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kalkınma Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ), kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına, kalkınma ajansları aracılığı ile çeşitli destekler vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yine farklı dallarda destekler açan Kalkınma Ajansları, başvuruları kabul etmeye başladı.

GERİ ÖDEMESİZ YÜZDE 90'A KADAR ÇIKAN HİBE DESTEKLERİ
Bölgesel Kalkınma Ajansları, bölgelerinin ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak amacıyla KOBİ'lere yüzde 50 oranında, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına ise yüzde 90 oranında geri ödemesiz hibe desteği veriyor. Bu desteklerden birçoğu, geçtiğimiz günlerde tüm yurt genelinde başvurulara açıldı.
Kalkınma Ajansları'na profesyonel başvurular yapan ve bu anlamda danışmanlık hizmeti veren şirketlerin başında gelen AURA Yönetim ve İnsan Kaynakları Danışmanlık Şirketi'nin Genel Müdürü Eda Karul, firmaların ve kurumların hızla hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Artık ulusal ve global pazarlarda rekabet edebilmenin en önemli yolu, yönetim sistemlerinin ve yatırımların doğru planlanması ve yönetilmesinden geçmektedir. Kalkınma ajanslarının verdiği bu hibeler ise, KOBİ'lerin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının en büyük destek kaynaklarındandır. Ama maalesef birçok kurum ve kuruluşunun bu programlardan haberi ve yeterince bilgisi bulunmamaktadır. KOBİ'lerin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bu hibelerden faydalanmaları için deneyimli ve işinin uzmanı olan 'Profesyonel Yatırım ve Yönetim Danışmanlık Şirketleri' ile çalışmaları lehlerine olacaktır" dedi.
Karul, bu konuda KOBİ'lere, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz bilgilendirme desteği verdiklerini vurgulayarak, "Gerek www.auradanismanlik.com'dan gerekse 0216 469 2872 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilir ve uzmanlarımızdan gerekli desteği alabilirler" diye konuştu.
(İHA-OK-E)

18.01.2013 10:05:30 TSI

Editör: Wan Haber