Giresun İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesine yapılan inşaat dolayısıyla heyelan korkusu yaşayan veliler öğrencilerin yerine okula geldiler.
Okulun bahçesine yapılan inşaat dolayısıyla toprak kayması olduğunu ve yetkililerin bunu dikkate almadığını ileri süren veliler, okula akın etti. Veliler, inşaat çalışmaları sırasında okul binasının sarsıldığı ve öğrencilerinde korkudan, endişeden ders yapmadığını ileri sürdü.
Yaşanabilecek bir faciaya göz yumulduğunu kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Züleyha Aslan, "Öğrencilerin her sabah toplandığı, bayrak töreni yaptığı okul bahçesine inşaat çalışması yapılmaktadır. Bu inşaat çalışması okulun temelinde küçük çaplı heyelanlar meydana getirmiştir.Bu da öğrencilerimizi ve bizleri tedirgin etmektedir.Ayrıca okul öğrencilerinin nefes alacağı bir alan okulumuzla ilgisi olmayan bir kamu kurumu adına yapılan inşaat tarafından gasp edilmektedir.Yapılan çalışmalar sırasında ise okul sarsılmakta, öğrenciler deprem olurcasına sınıfları boşaltmaktadır. Neredeyse her gün öğrencilerimiz heyelan ve deprem tatbikatı yapıyor.Bu durumu yetkililere ilettik. Bize verilen cevap "heyelan olduğunda bakarız." denildi.Bu duyarsızlık hayret uyandırıcı. En vahim tablo ise yapılmakta olan kamu inşaatının belediyeden ruhsatı olmadığını da öğrendik."dedi.
Öğrencilerinin merdivenden inip adım atsa inşaat alanına düşeceklerini belirten veliler ise; "Bizler çocuklarımızı okusun öğretmen olsun diye bu okula gönderdik. Ancak çocuklarımız paranoyak oldu.Bu inşaat yapılacaksa tatillerde yapılsın. Yaz tatilinde devam etsin. Ancak 450 öğrencinin hayatı pahasına inşaatın devam ettirilmesi faciaya davetiye çıkartılmaktır. Kaldı ki imar izni alınmamış bir kamu inşaatıdır" denildi.
Velilerin okula gelerek tepkilerini dile getirdiği okul bahçesindeki inşaatla ilgili ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir açıklama yapılmadı.
(AB-ÖS-Y)

24.12.2012 12:08:12 TSI

Editör: Wan Haber