Çanakkale'nin Erenköy beldesinde dün sabah saatlerinde başlayan toprak kayması, akşama kadar sürdü.Kayan parçalar, gece Çanakkale-İzmir yolunu trafiğe kapattı. Felaketin boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı.
Çanakkale'nin Erenköy beldesine girişteki yol, heyelan nedeniyle parça parça kaydı. Dün sabah saatlerinde kısmen kayan yol, akşam saat 18.00 sıralarında tamamen çöktü. Yoldan düşen asfalt parçaları ve bölgedeki tepelerden düşen kayalar, Çanakkale İzmir yolu üzerindeki köprülü viyadükün üzerine düştü. Viyadükün İzmir Çanakkale istikameti, toprak ve kaya parçaları nedeniyle tamamen trafiğe kapandı. Diğer şeridinde tehlikede olabileceğini düşünen yetkililer, yolu tamamen ulaşıma kapattılar. Saat 20.00'ye kadar süren çalışmaların ardından yolun tek tarafı gidiş-geliş olarak trafiğe açıldı. Ancak tehlike devam edince, gece yol yeniden kapatıldı. Çanakkale'den İzmir istikametine gidecek olan araç ve yolcu otobüsleri, Çan Bayramiç Ezine istikametine yönlendirildi.
Karayolları ekipleri, gece kapanan yolda gündüz çalışma başlattı. Erenköy yolu tamamen yıkılırken, kopan kaya parçalarının, köprülü viyadükün ayaklarına da zarar verdiği öğrenildi. Yetkililer, bölgede temizleme çalışmasının ardından yolun trafiğe açılacağını belirttiler.
(GD-MŞ)

14.02.2013 10:30:01 TSI

Editör: Wan Haber