Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşası son aşamaya gelen Hidro Elektrik Santrali ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Hidromekanik aksamdan sonra şimdi de elektromekanik aksamın montajını gerçekleştiriyoruz. Elektromekanik aksamın montajından sonra son kontroller yapılacak ve enerji üretmeye başlayacağız" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden Hidro Elektrik Santraline ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Genel Müdür Rüstem Keleş, "Bilindiği üzere santralde daha önce hidromekanik aksamın montajına başlamıştık. Hidromekanik aksamın montajı tamamlandı. Şimdi son olarak elektromekanik aksamın montajını gerçekleştiriyoruz. Elektromekanik aksamın montajının tamamlanmasıyla son kontrollere geçilecek ve enerji üretmeye başlayacağız" diye konuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri D-100 mevkiinde inşası tamamlanma noktasına gelen Hidroelektrik Santralde enerji üretmeye az kaldığını söyleyen Rüstem Keleş, "Santralden yılda ortalama 40 milyon kilowatt saat elektrik üreteceğiz. 10 megawatkurulu gücü bulunan santralin türbinlerinin montajı için Avusturya'dan süper vizörler geldi. Global Hydro Enerji (GHE) firmasından gelen süper vizörler de çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğünü ve türbin montajının tamamlanmasıyla son kontrollere geçileceğini ifade ettiler" şeklinde konuştu.
Bir yandan montaj çalışmalarıyla ilgilendiklerini diğer yandan ise tutma çalışmalarına başladıklarını kaydeden Rüstem Keleş, "Nehirde su tutma çalışmalarına başladık. Bundan sonra hızlı bir şekilde elektromekanik aksamın montajı tamamlayacağız. Ardından son kontroller yapılacak ve ADASU HES enerji üretmeye başlayacak. En kısa süre içerisinde HES'ten enerji üretmek istiyoruz. Bunun içinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Mart ayında HES'ten enerji üretmeye başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
(RKO-RKO)

25.12.2012 15:46:51 TSI

Editör: Wan Haber