Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde bulunan Ödük Vadisi'nde yaptırılacak HES'lere karşı düzenlenen eylemlerde jandarma erine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, beraat etti.
Leyla Yalçınkaya'nın, 12 Eylül 2011 günü Bağbaşı'nda yapılan protesto gösterileri sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli er Abdullah Teke'ye hakaret ettiği ileri sürülmüştü. Hakkında Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret' suçlamasıyla dava açılan Leyla için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Yapılan davanın karar duruşmasında, terhis olduktan sonra bir suça karışan ve şimdi Sincan Açık Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Teke'ye HES eylemi sırasında Leyla Yalçınkaya'nın hakaret ettiği ileri sürülerek dava açılmıştı. Cumhuriyet savcısının iddia ettiği hakaret suçunun söylendiği kanıtlanamadığı için tutuksuz sanık Leyla Yalçınkaya, bu davadan beraat etti.
Çevreci eylemlerinin sembollerinden olan Leyla Yalçınkaya, bir başka davada da Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlamalarıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
(AA-AA-AŞ-Y)

24.01.2013 17:40:47 TSI

Editör: Wan Haber