Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından kış mevsiminin gelmesi ile yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının beslenmelerinin desteklenmesi için arazinin karla kaplı olduğu yüksek kesimlere yem takviyesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.
12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde kış mevsiminin başlaması ile özellikle karla kaplanan yüksek dağlık kesimlerde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurum çalışanları, sivil toplum kuruluşları avcı dernekleri ile ortaklaşa doğaya çeşitli cinste yemler bırakılıyor.
2011-2012 kış döneminde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürlüğü yaban hayvanlarının yemleme desteği için doğaya besi yemi, sakatat, pazar artığı, saman, ot ve yemek artığından oluşan 20.311 kg besin sepeti ile yemleme çalışmasını gerçekleştirdi.
2012-2013 kış döneminde, 12. Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan "Yemleme Eylem Planı" ile yaban hayvanlarının yemlemesi için doğaya 40.000 kg kırık mısır, buğday, pirinç, sakatat, Pazar artığı, ot ve samandan oluşan besin sepeti ile desteklemede bulunulacak. Bu amaçla yılın ilk karının yüksek kesimlere yağması ile ilk etapta bu yerlere 25 Aralık 14 Ocak tarihleri arası 5.465 kg yem bırakıldı. Hava şartlarının durumuna göre yaban hayvanlarının yemlenmesine devam edilecek.
(SB-ÖS-Y)

15.01.2013 13:34:31 TSI

Editör: Wan Haber