Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi her yıl olduğu gibi 31 Aralık günü Mekke'nin Fethi'ni kutlayacak. Basın mensuplarıyla Çark Mesire'de bir araya gelen AGD Sakarya İl Başkan Yardımcısı Muhammet Öztopaloğlu, "Biz Müslüman ülkenin Müslüman gençleri olarak Hristiyan ve Yahudi geleneği olan Yılbaşı kutlamalarına tamamen karşıyız ve buna tepki olmak için her ilde ve her ilçede Mekke'nin fethini kutluyoruz" dedi.
Anadolu Gençlik Derneği'nin her yıl olduğu gibi bu yılda 31 Aralık Pazartesi Günü Mekke'nin fethi programını düzenleyeceğini belirten AGD Sakarya İl Başkan Yardımcısı Muhammet Öztopaloğlu, "Her yıl teveccüh gösterip kapalı spor salonunu hınca hınç doldurup Mekke'nin fethini şanına yakışır bir şekilde kutlamaktan onur duyduk. İnşallah bu yılda Aynı teveccühü gösterip soğuk havaya aldırmayıp kapalı spor salonunu dolduracağınızı temenni ediyoruz. O gün Müslümanlara ait bir bayram olmayan noeli televizyonlar aracılığı ile halkımıza zorla kutlatılmak istenmektedir. Ve her yıl dış mihraklar bunun için ciddi çalışmalar yapmaktadırlar. Hatta öyle ki kimi belediyeler sanki Müslümanların bayramıymış gibi sokakları Hıristiyanların ve Yahudilerin istediği gibi süslemektedirler. Biz Müslüman ülkenin Müslüman gençleri olarak buna tamamen karşıyız ve buna tepki olmak için her ilde ve her ilçede Mekke'nin fethini kutluyoruz" dedi.
Öztopaloğlu, Müslümanlara seslenerek, "Ey Müslüman Sakarya, senin kutlayacağın tek bir olay vardır oda gönüllerin fethi olan Mekke'nin fethidir. Biz inşallah o akşam nasıl savaşılmadan bir şehir fethedildi onu anlatacağız. Biz inşallah o akşam gönüllere İslam'ın nuru Mekke'nin fethinde nasıl doldu onu anlatacağız. O yüzden değerli Sakaryalılar hepinizi bu muhteşem programa bekliyoruz" dedi.
31 Aralık akşamı düzenleyecekleri programdan da bahseden Öztopaloğlu, "Mustafa Özşimşekler hocamız gönülleri mest eden nidasıyla bir konuşma yapacak. Daha sonra fethin sembolü olan mehteran takımı sahne alacak. İlahi gurubu birbirinden güzel ilahileriyle ruhumuzu mest edecek. Ve programda sürpriz sanatçıların yer alacağı, minik hafızların kuran ziyafeti vereceği, son yılların en iddialı programına şahit olacağız. Hatta programın sonun da salona gelecekler arasında yapılacak çekilişte umre hediyemiz olacak" diyerek tüm Sakaryalıları Mekke'nin Fethi Gecesi'ne katılmaya davet etti.
(SC-İÇ)

17.12.2012 16:20:00 TSI

Editör: Wan Haber