Bologna Süreci ve Erasmus Programı'yla ilgili konularında uzman kişileri bir araya getiren KION'un "7 Bölge, 7 Seminer; Erasmus Yollarda" seminerinde, artan öğrenci hareketliliği içinde kaliteyi korumanın yolları arandı.
Yazılımlarıyla, üniversitelerin uluslararasılaşmasına katkı sağlamaya çalışan KION, her ay, Bologna Süreci ve Erasmus Programıyla ilgili konularında uzman kişileri bir araya getirdiği "7 Bölge, 7 Seminer; Erasmus Yollarda" seminerlerine İzmir Üniversitesi ile devam etti. Uluslararası İlişkiler Birimi ve Erasmus Ofislerinde görev yapan yetkililerin yanı sıra özellikle Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve ofis çalışanlarına yönelik olarak tasarlanan seminer, Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Celal Bayar, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Ege, Gediz, İzmir Ekonomi, İYTE, Muğla Sıtkı Koçman, Pamukkale, Uşak ve Balıkesir Üniversitelerini İzmir Üniversitesi'nde bir araya getirdi.
Konuşmacılar arasında Ege Üniversitesi LLP Hayat Boyu Öğrenme Kurum Koordinatörü ve Bologna Uzmanları Ulusal Takımı üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay, Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'ndan Erasmus Programı Ulusal Koordinatörü İlyas Ülgür, Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (EAEC) Başkan Yardımcısı ve CINECA/KION Türkiye Danışmanı ve Bölge Temsilcisi Zekiye Doğan, Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız ve Altın Koza Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofis Danışmanı Ceren Genç'in bulunduğu seminere, İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerden 64 temsilci katıldı.
Değişimde kalite, AKTS ve Diploma Eki, Tanınma ve Öğrenci İşleri ile ilgili iyi uygulama örnekleri üzerinde durulan seminerde, "Erasmus programının 2003 yılında başlatılan pilot programıyla gönderilen öğrenci sayısı bin 142 iken, güncel rakamın yılda ortalama 17 bin öğrenciye yükseldiği" vurgulandı. Artan hareketlilik sayılarıyla birlikte kalitenin korunabilmesi için önlemlerin tartışıldığı seminerde, üst yönetim desteği ve kurumun uluslararasılaşmayla ilgili hedeflerini de içeren bir stratejik plan uygulamasının gerekliliğine dikkat çekildi.
(AÖK-ERG-Y)

14.02.2013 13:10:30 TSI

Editör: Wan Haber