2012 Londra Olimpiyatı’nın ardından spor camiası ile yapılan değerlendirmelerden sonra, hazırlanan raporlar Bakan Kılıç’a teslim edilmişti. Bakan Kılıç, genç nüfusu 17 milyonu bulan Türk gençliğini spora yönlendirmenin formülünü buldu. İstanbul’a 3, Ankara 2, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize, Samsun ve Tekirdağ illerine çok amaçlı ’Sporcu Fabrikaları’ kurulacak. İsim babası Bakan Suat Kılıç’ın olduğu bu ’Sporcu Fabrikaları’ iki farklı modelde inşa edilecek.

Büyük illerdeki sporcu fabrikaları 5 dönüm arazi, küçük illerdekiler ise 3 er dönüm arazi üzerine kurulacak. Bu salonlarda takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Büyük illerdeki tesislerin maliyeti 10 milyon, küçük illerdeki tesisler ise 6 milyon TL civarında olacak. Diyarbakır ve Samsun’daki sporcu fabrikalarında sona yaklaşılırken diğer illerdeki inşaatlara ise, haziran ayında başlanacak. Proje hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlerimiz ilkokuldan lise çağına kadar sporcu fabrikalarından ücretsiz yararlanabilecek" dedi. 

Sporcu Fabrikaları’nın, 7 gün 24 saat açık olacağını belirten Kılıç, "Bu spor merkezleri sayesinde, milyonlarca gencimiz spor yapma imkanına kavuşacak. Bu güne kadar 12 milyon gencimizi taradık. Hedefimiz lisanslı sporcu sayısını 5 milyona çıkarmak. Birçok kentimizin ihtiyaç duyduğu spor alanları, ’sporcu fabrikalarımız’ sayesinde giderilmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ilçeler dahil olmak üzere 718 spor tesisi yapıyor. 146 çok amaçlı spor salonu, 42 adet tam olimpik yüzme havuzu, 15 adet atletizm stadyumu, 250 adet sentetik futbol sahası, 3 adet Buz sporlarının yapılacağı salon ve 3 adette tenis kortu yaptıracak. Bakanlık bu tesislerle spor tesisi olmayan ilçe bırakmayacak.

Editör: Wan Haber