Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Doha Forumu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin son zamanlarda karşılaştığı her türlü zorlukla başa çıkabildiğini belirterek, "Siz biraz bu zorluklara değindiniz, darbe girişimi, diğer krizler. Ben de diyorum ki 'bunlar sizi öldürmüyorsa güçlendirir' stratejisine uygun örnekler" dedi.

TÜRKİYE DE ETKİLENDİ

Katar'ın başkenti Doha'da bu sene 18'incisi düzenlenen Doha Forumu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak program kapsamında gelişmekte olan pazarlar üzerine düzenlenen bir oturuma katıldı. Programda dünya ekonomisinin son dönemlerdeki durumuna dair yorumlarda bulunan Albayrak, özellikle Türkiye'nin son birkaç yılda yüzleştiği başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere pek çok zorlukla nasıl başa çıktığını anlattı. Türkiye'nin yaşadığı son gelişmelerin sadece Türkiye için değil, gelişmekte olan pazarlar için de çok önemli olduğunu kaydeden Albayrak, Batı ile Doğu arasındaki ekonomik çekişmelerden Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti.

Albayrak, "Türkiye'nin hikâyesi oldukça ilginç. Bu Türkiye'nin ekonomi, politika ve demokrasi gibi alanlarda son 16 yıl içinde geçirdiği çok güçlü bir yolculuk" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna dikkat çeken Albayrak, ülkenin son zamanlarda karşılaştığı her türlü zorlukla başa çıkabildiğinin altını çizdi. Bakan Albayrak, "Siz biraz bu zorluklara değindiniz, darbe girişimi, diğer krizler ben de diyorum ki bunlar sizi öldürmüyorsa güçlendirir stratejisine uygun örnekler" dedi.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin yeni geçtiği başkanlık sisteminin ülkenin gelişimine büyük katkılar sağladığına değindi.

İŞBİRLİĞİ ALANLARI MASAYA YATIRILDI

Dışışlerı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasser ve Maliye Bakanı Ali Sherif al-Emadi ile bir araya geldi. Çavuşoğlu ve Albayrak'ın 18. Doha Forumu'na katılmak için bulundukları Katar'da gerçekleşen görüşmede, bölgesel ve ikili işbirliği alanları ele alındı.(SABAH)

Editör: Wan Haber