Gaziantep'in Araban İlçe Müftülüğü'nün geçen yıl başlattığı "Her Mahalleye Bir Kur'an Kursu Projesi", bu yıl meyvesini vermeye başladı.
Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu'nu makamında ziyaret eden Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, belediyenin kendi imkanlarıyla İnönü Mahallesi'nde 200 metrekarelik alanda yaptırılan iki katlı sosyal tesisin ikinci katını beldenin ilk Kur'an kursuna tahsis etmesi nedeniyle, Başkan Çobanoğlu'na teşekkür ettiğini belirtti.
Araban Müftüsü Sevinç, Elif beldesinin ilk Kur'an kursunun en kısa zamanda resmi açılışının yapılacağını belirterek, "İlçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki açılışı yapılan Kur'an kurslarında, Kur'an öğretimine başlandı. Araban ilçesinde geçtiğimiz yıllarda Kur'an kursu sayısı yok denecek kadar azdı. İlçe Müftülüğü olarak, geçen yıl başlattığımız 'Her Mahalleye Bir Kur'an Kursu Projesi' kapsamında yapımına başlanılan Elif beldesindeki iki Kur'an kursumuzdan birinin açılışının yapılması aşamasına gelindi, diğeri de bitmek üzeredir. Temellerinin atımına beş ay önce başlanılan Elif beldesindeki kurslarımızın yapımına ve bu aşamaya kadar emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Müftü Sevinç, "Bütün çağlarda toplulukların en önemli harcı dindir. Toplumun refahı konusunda Kur'an kurslarımıza çok iş düşüyor. Özellikle bayanlarımızın Kur'an kurslarımızdan aldıkları eğitimin çok daha önemli olduğunun farkındayız. Bu eksende Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda önemli çalışmalara imza attı. 'Her Mahalleye Bir Kur'an Kursu Projesi' kapsamında başlattığımız çalışmalar meyve vermeye başladı. İmam Gazali Camii, Sad Bin Ebi Vakkas Camii, Dağdancık Köyü Sosyal Tesisi, Gökçe Payam Köyü Sosyal Tesisi ve Körhacıobası Köyü Sosyal Tesisleri'nde açtığımız Kur'an kurslarımızla, bu yıl hizmet vermeye başladık. Kur'an kurslarımızla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün bu çalışmalarımızda İlçe Müftülüğü olarak hiç yorulmadık. Arabanlı hayırsever vatandaşlarımız hep yanımızda oldu. Şu an Kur'an kurslarımızda 7 öğretici ve 200 öğrencimiz var. Öğretici ve öğrenci sayısı bakımından övünç verici düzeydeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Başkan Çobanoğlu ise, "İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç'in başlattığı 'Her Mahalleye Bir Kur'an Kursu Projesi' kapsamında, Elif beldesinde de bir Kur'an kursu açmak istediklerini belirtmesi üzerine, belediyemiz imkanlarıyla İnönü Mahallemizdeki 200 metrekarelik alana yaptırmış olduğumuz beldenin ilk sosyal tesisinin ikinci katını tahsis ettik. İnşaatı tamamlanan ve iç düzenlemelerinin yapımına başladığımız sosyal tesisimizin ikinci katında, beldemizin ilk Kur'an kursunun önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. Bu konudaki çalışmaları için İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç'e Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu olarak, şahsım ve belde sakinleri adına teşekkür ederim" dedi.
(AI-MAD-SO-Y)

10.12.2012 13:47:39 TSI

Editör: Wan Haber