Ordu'nun Fatsa ilçesinde 17 gün önce köprüden atlayarak intihar ettiği iddia edilen Okan Türkmen'i arama çalışmaları tekrar başlarken, gözünü bir an dalgıçlardan ayırmayan acılı anne Nurcan Türkmen, oğlunun her gece rüyasında kendisine sarılarak öptüğünü söyledi.
Hava şartların iyileşmesi ile baba Mehmet Türkmen'in müracaatı üzerine Bolaman Irmağı çevresinde Okan Türkmen'in cesedini arama çalışmaları Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri tarafından yeniden başladı. Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan ve Komiser Yalçın Algan da Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekiplerinin yanında bulunarak arama çalışmalarına destek verdiler.
Okan Türkmen'in babası Mehmet Türkmen, ilk arama çalışmalarının sona ermesinden bu yana Perşembe ilçesinden bu tarafa komple sahil boyunu kendi çabalarıyla gezerek arama yaptıklarını belirterek, "Hiç durmadan sabah saat 07.00'dan akşam 19.00'a kadar aramaya devam ediyoruz. Çocuğumu bulana kadar da aramalara devam edeceğim. Yetkililer aramalardan bir netice alamayınca ara verdiler. Bende tekrar başvuru yapıp aranmasını istedim. Trolle arama yaptırmak istiyorum. Eğer alabilirsek trolle canımızı buradan alacağız, alamazsak ta Allah'ın takdirine bırakıyoruz. Yetkililer burada balçık olduğu için denizin dibinin pis olmasından dolayı bir şey göremediklerini ve sadece elle arama yapabildiklerini söylüyorlar. Bu konuda Başbakanlığa yazı yazdım ama cevap gelmedi. Valiliğe de yazı yazdım ve cevap geldi onlarda denizde geçilemeyen yerler varsa dozer verelim dediler" dedi.

"İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUM"
Bolaman Köprüsü yanında meraklı gözlerle oğlunun cesedinin bulunmasını bekleyen acılı anne Nurcan Türkmen ise acının en büyüğünü yaşadıklarını ifade ederek, "Yetkililer dalgıçları gönderip arama yaptıkları zaman çocuğum bulunacak diye umutlanıyorum ama onlar gidince umudum kalmıyor. Bizim çocuğumuzla aramız her zaman iyiydi. Olay günü sabah hastaneye gitmiştim onlara da kahvaltı hazırlamıştım normal bir gündü işe gitmişti hiçbir değişiklik yoktu. Ben kesinlikle çocuğumun intihar ettiğini düşünmüyorum. Yanında arkadaşları varmış. Polisin biri gördüğünü söylemiş kim olduğunu bilmiyoruz ama onun iddiaları doğrultusunda biz buraya geldik. Geceleri uyku uyuyamıyorum, uyuduğum anlarda da çocuğum rüyalarıma giriyor. Rüyamda geliyor, 'anne' deyip beni öpüp sarılıyor ama gözümü açtığım zaman yok. Yetkililerin yardımcı olmalarını çok istiyorum onlar yardımcı oldukları zaman bizler daha iyi hissediyoruz. 5 çocuğum vardı. Çocuğumda hiçbir farklılık yoktu, olay günü de bir şey olmadı, her şey aynıydı. Çocuğumun intihar edeceğini kesinlikle düşünmüyorum. İş yeriyle ilgili de bir sıkıntısı yoktu, aksine ustasını da çok seviyordu. Gözümle görmediğim için bir şey söyleyemiyorum. Bir polisin 'gördüm' dediği iddialar üzerine biz burada arama yapıyoruz. Akrabalarımızdan, komşularımızdan ve devletimizden Allah razı olsun, bizi yalnız bırakmadılar" şeklinde konuştu.
16 yaşındaki Okan Türkmen'i arama çalışmalarından 17.günde de bir sonuç alınamadığı bildirildi.
(MY-SLH-Y)

08.02.2013 15:30:46 TSI

Editör: Wan Haber