Süper Loto talihlisinin kuponunun çamaşır makinesinde yıkanması herkesi hayrete düşürürken, talihsiz talihliyi teselli sözleri kuponun oynandığı bayiin sahibi Naci Emel'den geldi. Emel, "Her evli erkek, hayatında bir defa böyle bir talihsizlik yaşamıştır" dedi.
Kuponların yapıldığı kağıdın deformasyon geçirebilecek yapıda olduğunu söyleyen Naci Emel, "Oynanan veya oynanacak biletlerin üzerlerinde belirli maddeleri vardır. Makineye oynatılan biletin üzerinde 'ss' yazısı mevcuttur. Bu yazı yok ise el ile oynanmış bilettir. Müşteri bu biletleri her halükarda ibraz etmek zorundadır. Bu biletlerde ısıdan kaynaklı bozulmalar meydana gelir. Yine ıslandığı zaman tahriş olur. Makinenin bu şekilde tahriş olmuş biletleri okuma imkanı yoktur. Yine bu biletlerin arka yüzlerinde maddelerle belirtilmiş hangi durumlarda geçersiz olacağı beyan eden yazılar vardır. Bu belirtilen maddelere aykırı bir biletin geçerliliği de yoktur. 'Bu şekilde biletlerini ibraz edemeyenler ikramiyelerini alamaz' diye yazmaktadır. Bu yazılanları okumayıp da bu tür yanlışlıkları yapanlara da diyecek bir şeyim yok. İnşallah ikramiyesini alır diye ümit ediyorum. Ama bu şartlara bakarak da alması mümkün değil gibi" dedi.
Emel, "İkramiye sahibinin hanımının pantolonun cebinde unutup çamaşır makinesinde biletin yıkandığı konusundaki söylentiler var duyuyoruz" diyerek, talihsiz talihliye şu sözlerle teselli verdi:
"Zaman zaman hepimizin başına gelen bir durum bu. Evli bir erkek hayatında en az bir kere yaşamıştır böyle talihsizlikler. Yıkanmış kağıdında ibrazının kolay olacağının tahmin etmiyorum."
Emel, 21 milyonun oynandığı bayi olarak ortaya çıktıktan sonra satışlarının eskiye nazaran iki kat daha arttığını belirterek, "Şimdi yavaş yavaş eski satışlarımıza doğru bir tersine dönüş var. Bayiimiz mahalle arasında fazla gelip geçenimiz olmadığı için gündemde sıcak kaldığı sürece satışlar yükseliyor. Bundan sonrada çok az bir yükselişle eski satışlarımıza döneceğiz. Yılbaşı ikramiyesinin en büyük adayı yine benim. Çıkınca inşallah yine gündeme geliriz diye tahmin ediyorum" diye konuştu.
(AÖ-ÖK-Y)

24.12.2012 12:33:53 TSI

Editör: Wan Haber