Özel Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, birçok hastalığın tedavisinde sıklıkla kullanılan ozon terapi yöntemi ile ilgili olarak, "Ozonun etkili olmadığı hastalık yok gibi" dedi.
Son zamanlarda sıklıkla kullanılan ozon terapi yönteminin vücutta hücre yenileyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkiler yarattığı belirtildi. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, ozon tedavisinin tıp alanında mucizevi bir yöntem olduğunu söyledi. Hemati, ozon tedavi yönteminin kalp damar hastalıklarından romatizmaya, diyabetten hepatite kadar pek çok hastalıkta rahatlıkla uygulandığını ifade etti. Ozon tedavisinin hastalıkların iyileştirilmesinde oldukça etkili olduğunu belirten Dr. Hemmati, "Ozon vücutta hücre yenileyici, bağışıklık güçlendirici etkiler başlatır. Hastalıkların iyileşmesini hızlandırır, pek çok hastalığı da önler. Biz de ozonun bu etkilerinden faydalanmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde ozona başvururuz. Uygulamalar kan ozonlaması, deri ozonlaması, eklem içine veya kas içine injeksiyon gibi pek çok şekilde yapılır. Ozonun etkili olmadığı hastalık yok gibi. Örneğin koroner damar hastalığında, damar sertliğinde ve bacaklardaki dolaşım bozukluklarında, varislerde ve varikosel, hemoroid gibi variköz hastalıklarda, diyabette, ayrıca mikrobik hastalıklarda, örneğin hepatitte, bundan başka kanserde, oto-immün hastalıklarda ve çeşitli romatizmal hastalıklarda ozon terapi uygularız. Alerjilerde ve astım, saman nezlesi gibi hastalıklarda da ozon kısa sürede iyileşme sağlar. Diyabetli hastalarda ozon bozulan doku beslenmesini düzeltir. Ayrıca kanın dokulara ulaştırdığı oksijen miktarı da artar. Bu sayede böbrek gibi hasarlanmış organlar hızla iyileşmeye başlar. Ozon terapiden sonra hücrelerde insülin direnci düşer, böylece glukozun vücutta enerji üretiminde kullanılması artar. Bu sayede kan şekeri de düşer, hatta hastalarımızın insülin dozlarını yeniden ayarlarız. Diyabetli hastaların zor iyileşen yaralarında ozon hızla düzelme sağlar. Sadece diyabet değil, dolaşımın aksadığı ve doku beslenmesinin bozulduğu tüm hastalıklarda ozon uygulamaları hastanın genel durumunu hızla düzeltir, bunu hem hasta, hem yakın çevresi kolayca gözlemler" şeklinde konuştu.

"OZON GÜÇLÜ BİR AĞRI GİDERİCİDİR"
Ozon terapiden sonra enerji seviyelerinin arttığını belirten Dr. Hemmati, "En az fiziksel faaliyette bulunan bir kişi bile eskisi gibi kolay yorulmadığını, belli bir mesafeyi çok daha kolay yürüdüğünü veya koştuğunu, sabahları yataktan daha zinde kalktığını, zihinsel performansının da iyileştiğini hissedecektir. Ayrıca uzun vadede grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmadığını, varsa alerjilerinin geçtiğini de görecektir. Hücre enerji üretiminin artması metabolizmayı da iyi çalıştıracağından sadece karbonhidrat değil, yağ metabolizması da hızlanır, hücre enerji ihtiyacını karşılamak için yağlar da yakılmaya başlar. Ayrıca dolaşımın düzelmesi bütün dokularda olduğu gibi yağ dokusunda da meydana geleceğinden yağların parçalanması da hızlanır. Bu sayede ozon terapi yaptıran kişiler hiç zorlanmadan kilo vermeye başlarlar. Selülit de varsa hızla iyileşmeye başlar. Hastalarımız her şeyden önce bedensel zindelik ve belirgin bir keyif duygusu tarif ederler. Ozon terapi zihinsel zindelik ve mutluluk duygusu yaratır. Ayrıca hafızanın güçlendiği, zihinsel faaliyetlerin iyileştiği saptanmıştır. Her şeyden önce ozon terapi kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Damar tıkanmasına bağlı inme riskini de azaltır. Ozon güçlü bir ağrı gidericidir. Hastalar ilk önce ozonun bu etkisini hissederler. Ardından hastalıklı eklemlerde iyileşmeyi gözlemlemeye başlarlar. Ozon doku beslenmesini artırdığından hastalıkla tahrip olmuş dokular vücudun onarıcı mekanizmalarının da harekete geçmesiyle onarılmaya başlar" diye konuştu.

"ANTİ-KANSER AJANIDIR"
Ozon tedavi yönteminin kansere karşı koruduğunu belirten Dr. Hasan Hemmati, "Ozon iyi bilinen bir anti-kanser ajandır. Düzenli ozon uygulaması halinde kanserden güçlü bir korunma sağlanmış olur. Kansere yakalanmış kişilerde ise ozon iyileşmeyi hızlandırabilir. Zaten araştırmalarda ozonun kanser hücresinin çoğalmasını, yayılmasını engellediği, hatta tümörü küçültebildiği gösterilmiştir. Hastanın tedavisi sürerken bir yandan ozon terapi yapabiliriz. Ozon tedavi yöntemi, hastanemizde sağlıklı bir şekilde uygulanmaktadır" dedi.
(ÖND-CC-Y)

14.02.2013 10:47:29 TSI

Editör: Wan Haber